Τι φοβάται και δεν το μαρτυρά

20.04.2010
Αρχικά ήταν τα νούμερα της τηλεθέασης, στη συνέχεια το διαζύγιό της, τώρα οι φήμες για το επαγγελματικό της μέλλον. Ο φετινός χειμώνας ήταν ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολος για την Ελένη Μενεγάκη, αλλά ούτε το καλοκαίρι που έρχεται προβλέπεται καλύτερο...

Αρχικά ήταν τα νούμερα της τηλεθέασης, στη συνέχεια το διαζύγιό της, τώρα οι φήμες για το επαγγελματικό της μέλλον. Ο φετινός χειμώνας ήταν ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολος για την Ελένη Μενεγάκη, αλλά ούτε το καλοκαίρι που έρχεται προβλέπεται καλύτερο... Μετά τις δύσκολες αποφάσεις για τα προσωπικά της η παρουσιάστρια φοβάται ότι θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο για τα επαγγελματικά της στην κρισιμότερη ίσως καμπή της καριέρας της.

Λιγομίλητη, σκεπτική, αλλά πάντα σωστή επαγγελματίας. Αυτό έχουν να λένε για την Ελένη τον τελευταίο καιρό όσοι τη βλέπουν καθημερινά στα στούντιο της Plus Productions στην Παλλήνη. Οι τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως η παρουσιάστρια μετακομίζει με νέο project στη βραδινή ζώνη του Alpha, αλλά με τα μισά λεφτά, την έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα. Και δεν είναι οι μόνες. Άλλες φήμες που έρχονται από τους διαδρόμους του καναλιού της Κάντζας κάνουν λόγο για παραμονή της στην πρωινή ζώνη, πάλι όμως με πολύ λιγότερα λεφτά και χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι. Ποια είναι η αλήθεια;

Άλλη νοοτροπία στον Alpha
Από την ημέρα που οι Γερμανοί ανέλαβαν το σταθμό η νοοτροπία έχει αλλάξει. Οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν προγράμματα με χαμηλό μπάτζετ και ταυτόχρονα με απήχηση στο κοινό 15-44. Οι «χρυσές» αμοιβές της Ελένης Μενεγάκη λοιπόν είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από όσα χρήματα παίρνουν στο σύνολό τους οι ανταγωνιστές της. Έτσι, στον Alpha δεν θα έλεγαν «όχι» σε ένα προϊόν με χαμηλότερο κόστος, που να μπορέσει όμως να διατηρήσει τα ποσοστά στα νεανικά κοινά.

Η Μενεγάκη προβληματίζεται και από ένα ακόμη γεγονός. Στο παρελθόν είχε πάντα στο μανίκι της τον «άσο» που λέγεται διαπραγμάτευση με τα υπόλοιπα μεγάλα κανάλια, δηλαδή το Mega και τον ΑΝΤ1. Στην παρούσα φάση και οι δύο πόρτες είναι κλειστές για την άλλοτε παντοδύναμη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Τα δύο κανάλια επενδύουν σε χαμηλού μπάτζετ πρωινά προγράμματα, ενώ, όπως λέγεται, από την επόμενη σεζόν και το Mega θα ακολουθήσει το infotainment παράδειγμα του «10 με 1 μαζί» του ΑΝΤ1. Προς το παρόν η Ελένη δεν έχει μίλησει με κανέναν για το τι σκέφτεται, ούτε καν με τους πιο στενούς της συνεργάτες. Ωστόσο, μέσα στο Μάιο θα γίνει η πρώτη συζήτηση με τους Γερμανούς διευθυντές, οπότε θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις και των δύο πλευρών.