Τα ένοχα μυστικά της Όπρα Γουίνφρεϊ

13.04.2010
Στο καινούριο -μη εξουσιοδοτημένο- βιβλίο της, η βιογράφος διασήμων Κίτι Κέλεϊ (Kitty Kelley) έχει... περιλάβει την πιο ισχυρή γυναίκα των ΜΜΕ παγκοσμίως και προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στα κομμάτια της ζωής της που δεν είναι γνωστά.



Στο καινούριο -μη εξουσιοδοτημένο- βιβλίο της, η βιογράφος διασήμων Κίτι Κέλεϊ (Kitty Kelley) έχει... περιλάβει την πιο ισχυρή γυναίκα των ΜΜΕ παγκοσμίως και προσπαθεί να ρίξει λίγο φως στα κομμάτια της ζωής της που δεν είναι γνωστά.

Η 68χρονη Κέλεϊ υποστηρίζει ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) ξοδεύει τόση ενέργεια στην καριέρα της που δεν της μένει καθόλου για την προσωπική της ζωή. "Υπάρχουν τόσα πολλά μυστικά στη ζωή της. Μυστικά για τις σχέσεις της, για την οικογένειά της...", είπε συγκεκριμένα τη Δευτέρα στο σόου του NBC, "Today".

Βέβαια, το βιβλίο που έχει τίτλο "Όπρα: Μια βιογραφία" ("Oprah: A Biography") έχει ήδη απογοητεύσει όσους περίμεναν ότι θα έδινε μέσα από τις σελίδες του τέλος στις εικασίες χρόνων σχετικά με την πιθανή ομοφυλοφιλία της διάσημης παρουσιάστριας.

Ήλπιζαν ακόμη ότι θα απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις της με τον αρραβωνιαστικό της Στέντμαν Γκράχαμ (Stedman Graham), αλλά και τη φίλη της Γκέιλ Κινγκ (Gayle King) αρχισυντάκτρια του περιοδικού της "O, the Oprah Magazine".

Η ίδια η Γουίνφρεϊ αρνήθηκε να μιλήσει στην Κέλεϊ και η εκπρόσωπός της Άντζελα ΝτεΠόλ (Angela DePaul) είπε ότι η παρουσιάστρια δεν είχε να κάνει κανένα σχετικό σχόλιο. Σημειώνουμε δε, ότι η Όπρα έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι είχε ερωτική σχέση με την Κινγκ.

Μπορεί να μην μίλησε στην 56χρονη Γουίνφρεϊ η Κέλεϊ -η οποία στο παρελθόν έχει γράψει για την οικογένεια Μπους (Bush), τον Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra) και τη Νάνσι Ρίγκαν (Nancy Reagan)- αλλά βρήκε το υλικό της ξεψαχνίζοντας τις άπειρες συνεντεύξεις που είχε δώσει η βασίλισσα των talk shows όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας τις πληροφορίες με κουβέντες που πήρε από φίλους, μέλη της οικογένειάς της, αλλά και από υπαλλήλους της. Άλλες συνεντεύξεις ήταν επίσημες, άλλες όχι, αλά ο σκοπός ήταν να ρίξει μια ματιά στον πολύ καλά προσεγμένο κόσμο της Όπρα.

Ένα από τα πολύ ευαίσθητα σημεία που προσπαθεί να αγγίξει, εκτός από το αν η Όπρα είναι γκέι ή όχι, είναι η ιστορία σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.

Στο πρώτο κομμάτι σχετικά με το αν η Γουίνφρεϊ και η καλύτερή της φίλη Γκέιλ Κινγκ είναι ζευγάρι, η Κέλεϊ καταλήγει ότι "δεν υπάρχει βάση για τις φήμες περί λεσβιακή σχέση μεταξύ τους". Όμως φαίνεται να ασπάζεται κάποιο παλιότερο σχετικό σχόλιο της Ρόζι Ο'Ντονελ (Rosie O'Donnell), το οποίο και παραθέτει ατόφιο. Σύμφωνα με αυτό το σχόλιο, η Γουίνφρεϊ και η Κινγκ είναι το "συναισθηματικό ισοδύναμο ενός γκέι ζευγαριού".

Στο δεύτερο σημαντικό θέμα που την απασχολεί, η Κέλεϊ υποστηρίζει ότι όντως η Γουίνφρεϊ κακοποιήθηκε σε μικρή ηλικία, αλλά ταυτόχρονα παραθέτει και σχόλια της Κάθριν Καρ Έστερς (Katharine Carr Esters), μιας 81 έτους ξαδέλφη της Όπρα, η οποία αμφισβητεί τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Λέει συγκεκριμένα: "Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά. Κανείς στην οικογένεια δεν πιστεύει της ιστορίες της [για σεξουαλική κακοποίηση], αλλά τώρα που είναι τόσο πλούσια και ισχυρή, όλοι φοβούνται να της πάνε κόντρα".

Βέβαια, όπως τονίζουν διάφορα δημοσιεύματα, τα κίνητρα της Έστερς είναι αμφισβητήσιμα αφού λέγεται ότι κρατά μεγάλη κακία στη διάσημη ξαδέλφη της επειδή κάποια στιγμή δεν τη βοήθησε να εκδώσει ένα βιβλίο που ήθελε.

Η Κέλεϊ υποστηρίζει επίσης ότι η Έστερς της είπε ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας της Γουίνφρεϊ -αλλά δεν συμπεριέλαβε την πληροφορία στο βιβλίο της επειδή η μητέρα της Όπρα αρνιόταν να πει την αλήθεια στην κόρη της για πάρα πολλά χρόνια.

Η τελευταία αυτή ανεπίσημη βιογραφία δεν φαίνεται όμως να έχει κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων δημοσιογράφων, αφού η Κέλεϊ υποστηρίζει ότι τόσο η Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Barbara Walters) όσο ο Λάρι Κινγκ (Larry King) και ο Ντέιβιντ Λέτερμαν (David Letterman), έχουν απορρίψει τις αιτήσεις της εκδότριά της για παρουσίαση του βιβλίου της.