Πώς θα χάσει 6 κιλά σε 15 ημέρες

07.03.2008
Πιο όμορφη από ποτέ επέστρεψε η Ελένη Μενεγάκη και μόνο με 6 κιλά παραπάνω, που περιέργως δεν φαίνονταν καθόλου, παρόλο που η τηλεόραση παχαίνει. Αν δεν το έλεγε η ίδια ότι πήρε 12 κιλά στην εγκυμοσύνη της και της έμειναν μόνο τα 6, ούτε καν θα το καταλαβαίναμε.

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Πιο όμορφη από ποτέ επέστρεψε η Ελένη Μενεγάκη και μόνο με 6 κιλά παραπάνω, που περιέργως δεν φαίνονταν καθόλου, παρόλο που η τηλεόραση παχαίνει. Αν δεν το έλεγε η ίδια ότι πήρε 12 κιλά στην εγκυμοσύνη της και της έμειναν μόνο τα 6, ούτε καν θα το καταλαβαίναμε. Εμείς μάθαμε το μυστικό της τέλειας σιλουέτας της και σας το αποκαλύπτουμε.

Το είπε η ίδια και το τηρεί: «Όταν βάζω ένα στόχο, δεν παρεκκλίνω καθόλου». Γι αυτό έχουν να λένε οι δικοί της άνθρωποι ότι η Ελένη είναι «στρατιώτης» στη δίαιτα. Κάτι που φάνηκε όταν η μαγείρισσα της εκπομπής Αργυρώ Μπαρμπαρήγου έφτιαξε μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας, που είναι το αγαπημένο γλυκό της παρουσιάστριας, για να την καλωσορίσει. Εκείνη όμως ούτε καν δοκίμασε!

Ενάμιση μήνα μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης έχει χάσει τα μισά κιλά από αυτά που πήρε στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης της. Επιστρέφοντας όμως στο γυαλί, συνεχίζει τη διατροφή της για να χάσει και τα υπόλοιπα. Για δύο εβδομάδες,όπως αποκάλυψε ζωντανά στην εκπομπή, ακολουθεί πιστά το διατροφικό πρόγραμμα που της έχει συστήσει ο διαιτολόγος της.

«Χαμηλά λιπαρά και ελαφριά φαγητά» ζήτησε από την Αργυρώ, μαρτυρώντας τη μυστική διατροφή που ακολουθεί και την κάνει να διατηρείται και να χάνει τόσο γρήγορα και υγιεινά τα κιλά της. Το ΛΟΙΠΟΝ έμαθε και σας αποκαλύπτουμε τι ακριβώς κάνει η Ελένη για να διατηρεί την υπέροχη σιλουέτα της: Το μυστικό της είναι ένα «τρώει πολλά και μικρά γεύματα».

Αποφεύγει το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε, δηλαδή την περικοπή των γευμάτων, νομίζοντας έτσι ότι μειώνουμε την πρόσληψη θερμίδων. Βασικός κανόνας κάθε επιτυχημένης δίαιτας είναι τα πολλά και μικρά γεύματα, που τη βοηθάνε να μην πεινάει, αλλά και τη γεμίζουν ενέργεια. Άλλωστε, μια εργαζόμενη TV star με τρία παιδιά χρειάζεται δυνάμεις.

Τα γεύματά της και τα ενδιάμεσα σνακ καταναλώνονται με διαφορά τουλάχιστον τριών ωρών και πρόκειται για έναν καλό συνδυασμό τροφών, με πρωτεϊνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Το μενού
Το πρωί πίνει μόνο έναν καφέ ελληνικό χωρίς ζάχαρη και ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Τα κυρίως γεύματά της περιλαμβάνουν αυστηρά άπαχο κρέας, περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο στον ατμό ή στη σχάρα, κομμάτια ψαχνού ψητά με λαχανικά ατμού και σαλάτες. Πρόκειται για μία ή δύο μερίδες εστιατορίου, που χωρίζονται σε πολλές μικρότερες και καταναλώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

Ενδιάμεσα τρώει φρούτα σε περιορισμένο αριθμό. Συγκεκριμένα δύο με τρία την ημέρα.

Αποφεύγει τα ζυμαρικά, τα γλυκά, το ψωμί και τα αναψυκτικά. Απαγορευμένα είναι επίσης τα τηγανητά, οι σάλτσες και ό,τι έχει λιπαρά.

Χωρίς στερήσεις και με το μεταβολισμό της σε μόνιμη λειτουργία, χάνει κιλά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία της ή να χάνει δυνάμεις.

Η οικογένεια και τα μάτια της
Πάντως, πραγματικά η Ελένη λάμπει. Το διαπιστώσαμε όλοι όσοι την είδαμε από κοντά αλλά και οι τηλεθεατές. Το τι έγινε στο στούντιο, όπου έσπασαν τα τηλέφωνα για ευχές, αλλά και στο καμαρίνι της, που πλημμύρισε με δώρα και λουλούδια, δεν περιγράφεται. Το κουκλίστικο καμαρίνι της, που είναι γεμάτο φωτογραφίες του συζύγου της Γιάννη Λάτσιου και των παιδιών τους τώρα προστέθηκε και η φωτογραφία της μπέμπας, γέμισε με ροζ κουκλάκια, λουλούδια αλλά και ματάκια, καθώς η Ελένη πιστεύει πολύ στο μάτι και έχει συλλογή από αυτά. Όσο για τις ευχετήριες καρτούλες, δεν είχε πού να τις βάλει. Το κοινό για άλλη μια φορά έδειξε την αγάπη του και το πόσο του έλειψε, χαρίζοντάς της την υψηλότερη τηλεθέαση από όλα τα πρωινάδικα. Βέβαια, όπως μάθαμε, δεν ξέχασε και μια άλλη αγαπημένη συνήθειά της: Να πάρει τηλέφωνο πριν ξεκινήσει η εκπομπή της τη μητέρα της Ζέτα για να μάθει τι κάνουν τα παιδιά της. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει παραδεχτεί, «ο άντρας μου και τα παιδιά μας είναι η ζωή μου».