Τα σίριαλ ταξιδέυουν

24.09.2007
Τέρμα πια στα στημένα ευτελή πλατό. Ο Έλληνας τηλεθεατής ξέρει να ξεχωρίζει τη φτήνια και να γυρίζει την πλάτη του στην προχειρότητα. Θέλει η «συνταγή» να είναι η καλύτερη, για να την ανταμείψει με υψηλές τηλεθεάσεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


Τέρμα πια στα στημένα ευτελή πλατό. Ο Έλληνας τηλεθεατής ξέρει να ξεχωρίζει τη φτήνια και να γυρίζει την πλάτη του στην προχειρότητα. Θέλει η «συνταγή» να είναι η καλύτερη, για να την ανταμείψει με υψηλές τηλεθεάσεις. Η εποχή λοιπόν που οι ηθοποιοί έπαιζαν μέσα σε ένα μικρό πλατό με καναπέδες και άλλα αντικείμενα από το Μοναστηράκι έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τηλεθεατές θέλουν τον αέρα τους και γυρίσματα όσο πιο μακριά γίνεται, για να παίρνουν μια ανάσα από την καθημερινότητα.

Ηταν να μη μάθει ο κόσμος να βλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια, γι αυτό και τα σίριαλ έχουν πλέον ακριβό προϋπολογισμό, καθώς πρέπει να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του τηλεοπτικού κοινού. Εσωτερικοί χώροι και πλατό με εντυπωσιακή διακόσμηση, δυνατό καστ, με πρωταγωνιστές που αγαπάει το πλατύ κοινό, καλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και γυρίσματα όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς και μάλιστα, αν είναι δυνατόν, και εκτός έδρας όσο γίνεται πιο μακριά, γιατί αυτό προσδίδει μια πιο glam εικόνα στη σειρά θεωρούνται απαραίτητα. Ο ανταγωνισμός κάθε χρονιά είναι πιο σκληρός, γι αυτό φέτος τα περισσότερα σίριαλ άρχισαν από νωρίς τα ταξίδια, ώστε να φέρουν την υψηλότερη δυνατή τηλεθέαση. Για να δούμε, λοιπόν, πού θα μας ταξιδέψουν οι τηλεοπτικές σειρές που διεκδικούν μια καλή θέση στην καρδιά μας και, φυσικά, στους δείκτες της ΑGΒ.

«Γοργόνες» στη Θήβα
Είναι η σειρά που θα συζητηθεί πιο πολύ αυτήν τη σεζόν. Οι «Γοργόνες» του Mega, με τη Λίνα Σακκά (η καλή γοργόνα), την Αγγελική Λάμπρη (η στρίγγλα γοργόνα) και τον Γιώργο Σεϊταρίδη, το γεροδεμένο ψαρά που θα ερωτευθούν και οι δύο. Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν σε ένα παραθαλάσσιο μέρος λίγο έξω από τη Θήβα με τον πρωταγωνιστή μόνο στη βάρκα του, καθώς οι περίτεχνες στολές για τις δύο γοργόνες ακόμη ράβονται, ώστε οι δύο νεαρές πρωταγωνίστριες να μπορέσουν να πέσουν σύντομα στο νερό. Γι αυτόν το λόγο άλλωστε έκαναν όλο το καλοκαίρι ειδικά μαθήματα κολύμβησης. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν και στο στούντιο, όπου θα στηθεί ένα μεγάλο και πανάκριβο σκηνικό. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση, καθώς πρόκειται για θαλασσινό σουρεαλιστικό παραμύθι, με υποβρύχιες λήψεις, που θα θυμίζει πολύ τη χολιγουντιανή ταινία «Η γοργόνα» με την Ντάριλ Χάνα και τον Τομ Χανκς.

«Αν μ αγαπάς» στη Βραζιλία
Εντυπωσιακά γυρίσματα με πολλές εκπλήξεις εντός και εκτός συνόρων θα έχει, όπως μάθαμε, και το σίριαλ «Αν μ αγαπάς» του Alpha, που οι καινούργιες του ιστορίες, τις οποίες γράφει ο Νίκος Κατράκης, αναμένεται να κρατήσουν για τρίτη σεζόν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εκτός από τα καινούργια πρόσωπα που μπήκαν στη σειρά, προγραμματίζονται και γυρίσματα στη Νέα Υόρκη και στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αποκαλυφθούν διάφορα μυστικά των ηρώων.

Ο «Γιούγκερμαν» ξανάρχεται
Έπειτα από περίπου 30 χρόνια οι σελίδες του βιβλίου του Μ. Καραγάτση ανοίγουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και η ιστορία του «Γιούγκερμαν» γίνεται ένα από τα πιο glam σίριαλ της σεζόν στον ΑΝΤ1. Στον επώνυμο ρόλο που σφράγισε στο παρελθόν ο Αλέκος Αλεξανδράκης εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με μια πλειάδα συμπρωταγωνιστών. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αγία Πετρούπολη, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, την Γκρενόμπλ της Γαλλίας και την Κωνσταντινούπολη, ενώ στην Ελλάδα γυρίσματα θα γίνουν, εκτός από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη και σε άλλες περιοχές.

Ένας «Φάρος» στη Ρόδο
Εντυπωσιακά γυρίσματα στον παλιό, αλλά ανακαινισμένο φάρο στο Ηραίο Λουτρακίου αλλά και στη Ρόδο έχει η ομώνυμη φιλόδοξη σειρά του ΑΝΤ1. Πρωταγωνιστές, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, ο Τόνι Δημητρίου, ο Γιάννης Αϊβάζης και ο Μέμος Μπεγνής. Γύρω από μια ερωτική ιστορία σ' ένα «Φάρο» στήνεται και μια ιστορία αρχαιοκαπηλίας με ένα άγαλμα που βρίσκεται στο βυθό, καθώς θα δούμε και σκηνές με υποβρύχιες καταδύσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Αϊβάζης, οι σκηνές ήταν αρκετά δύσκολες και, παρόλο που ήξερε από καταδύσεις, χρειάστηκε να κάνει και άλλα μαθήματα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σεναρίου.

«Για την καρδιά ενός αγγέλου» στο εξωτερικό
Σε φυσικό σκηνικό, στα Γιάννενα, γυρίστηκαν πολλές σκηνές του σίριαλ του Alpha «Για την καρδιά ενός αγγέλου» με τη Ναταλία Δραγούμη, τον Πασχάλη Τσαρούχα και τη μικρή Αναστασία Τσιλιμπίου, αλλά η δράση του συνεχίζεται στη Γερμανία. Μέχρι εκεί θα φτάσει η αποφασισμένη μητέρα για να βρει τη μικρή κόρη της, που την έχουν απαγάγει. Ένα σίριαλ που συγκίνησε πέρυσι το κοινό με την πλοκή του, γι αυτό συνεχίζεται και φέτος με ανατροπές, δύσκολες σκηνές και εξωτερικά γυρίσματα-έκπληξη!

«Έρωτας» στα νησιά
Ένας «Έρωτας» και μάλιστα τόσο δυνατός για να κρατάει τρίτη χρονιά χρειάζεται έναν αέρα θαλασσινό. Έτσι, μετά τη Μύκονο η Κοραλία Καράντη, ο Γρηγόρης Βαλτινός και όλοι οι συντελεστές παλιοί και καινούργιοι της ομώνυμης σειράς του ΑΝΤ1 επισκέφτηκαν τις Σπέτσες, όπου η Μυρτώ (Κοραλία Καράντη) αποφασίζει να επεκτείνει τις ξενοδοχειακές της δραστηριότητες. Έτσι, τα πάθη και οι ίντριγκες θα συνεχιστούν κι εκεί, ενώ έκαναν κι ένα πέρασμα από τη μαγευτική Σαντορίνη. Όπως όμως με πληροφόρησαν τηλεοπτικές πηγές, τα πάθη και οι ίντριγκες θα φτάσουν ακόμη και στη Μάλτα, όπου θα γίνουν κάποια γυρίσματα, οπότε λάβετε θέσεις!

«Ευτυχισμένοι μαζί» στην Αίγινα
Τι πιο ρομαντικό από το να ζεις τον έρωτά σου στην Αίγινα. Ο Γιάννης Μπέζος, αφού αγάπησε τη Ναταλία στο Λεωνίδιο, είπε να βρει άλλη αγάπη και μάλιστα στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας. Αυτήν τη φορά θα λέει «Ευτυχισμένοι μαζί» στην Κατερίνα Λέχου

πάντα στο Mega, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα, καθώς χήρος εκείνος με τρία αγόρια και ζωντοχήρα εκείνη με δύο κορίτσια θα έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν ώστε να έχει η αγάπη τους αίσιο τέλος.

«Μου το κρατάς μανιάτικο» στο Γύθειο
Οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες επανέρχονται μόνο που αυτήν τη φορά δεν είναι από την Κρήτη, αλλά από τη Μάνη. Τα γυρίσματα άρχισαν λίγο έξω από την Αθήνα και συνεχίζονται στο Γύθειο. Εκεί δύο οικογένειες ζουν κάτω από τη σκιά μιας παλιάς οικογενειακής βεντέτας. Πρόκειται για τις οικογένειες του Κούλη Καμουλάκου και του Πάνου Εξαρχέα και τα προβλήματα αρχίζουν όταν η νεράιδα-κόρη του πρώτου ερωτεύεται το παλικάρι-γιο του δεύτερου. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Χάρης Σώζος, Ζωή Καραβασίλη, Νικολέττα Βλαβιανού κ.ά.

«31 δρόμοι» στην Αμερική
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θεωρείται από τα πολύ γερά «χαρτιά» του Mega όχι μόνο γιατί πρωταγωνιστούν σε αυτό η Σοφία Καρβέλα και ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της νεανικής σειράς, αλλά και για τα εντυπωσιακά γυρίσματά του στην Αμερική: στη Νέα Υόρκη, την Αστόρια, όπου οι Έλληνες ομογενείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν στα γυρίσματα και λάτρεψαν τους νεαρούς πρωταγωνιστές, στο Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Μανχάταν. Είναι η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Χριστίνας, που τινάζει στον αέρα τη ζωή της, φεύγει από το πλούσιο σπίτι της στην Αθήνα και αναζητάει την τύχη και τον έρωτα στην Αμερική. Εκεί θα ξεκινήσει ένας νεανικός έρωτας με πολλά όνειρα και απρόοπτα.

«Άμυνα ζώνης» στη Σέριφο
Με «Άμυνα ζώνης» αντεπιτίθεται η κρατική τηλεόραση με τον αστυνόμο Χαρίτο (Μηνά Χατζησάββα) να προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από δύο δολοφονίες. Η πρώτη γίνεται στη διάρκεια των διακοπών του αστυνόμου στη Σέριφο, όπου και έγιναν τα πρώτα γυρίσματα της σειράς, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη. Τυχεροί ήταν οι κάτοικοι της Σέριφου αλλά και οι τουρίστες, που παρακολούθησαν πώς «δημιουργήθηκε» ένας τηλεοπτικός σεισμός, πώς ένας ντόπιος έγινε πτώμα και κάθισε ακίνητος για περισσότερες από έξι ώρες κάτω από τον ήλιο, πώς εκτυλίχθηκαν γκανγκστερικές σκηνές στο νησί όταν μαφιόζοι δολοφόνησαν έναν άντρα με σκοτεινό παρελθόν, όπως ήθελε το σενάριο της σειράς.

Αναζητούν την «Κλεμμένη ζωή» τους
Μέχρι τη μακρινή Τοσκάνη ταξίδεψαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Αιμίλιος Χειλάκης ψάχνοντας την «Κλεμμένη ζωή» τους. Πρόκειται για το νέο δραματικό ερωτικό θρίλερ του ΑΝΤ1, καθώς οι πρωταγωνιστές της ιστορίας θα ξανασυναντηθούν έπειτα από 15 χρόνια και θα θελήσουν να συνεχίσουν τον έρωτα που έζησαν τότε. Η ιστορία θα συνεχιστεί στην Κέρκυρα. Η Ρένια Λουϊζίδου έχει δηλώσει ότι είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ. Συμπρωταγωνιστούν οι Άρης Λεμπεσόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κ.ά.

Ο Έλληνας «Γητευτής» στη Θεσσαλία
Μπορεί ο Χολιγουντιανός «Γητευτής των αλόγων» Ρόμπερτ Ρέντφορντ να «έκλεψε» καρδιές στο παρελθόν, αλλά τώρα έρχεται στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας «Γητευτής» Αλέξανδρος Σταύρου, που θα γοητεύσει για άλλη μια φορά το γυναικείο κοινό. Με γυρίσματα σε ένα φοβερό ιπποφορβείο στη Λαζαρίνα, σε ένα μαγευτικό τοπίο στη Θεσσαλία, θα τα βάλει με τον «κακό» γαιοκτήμονα Ιωσήφ Μαρινάκη, ενώ ανάμεσά τους θα μπει η Μαρία Κορίνθιου (σ.σ.: στη χολιγουντιανή ταινία το ρόλο αυτό υποδύθηκε η αισθησιακή Σκάρλετ Γιόχανσον). Μάλιστα, οι δύο πρωταγωνιστές έκαναν εντατικά μαθήματα ιππασίας για να ανταποκριθούν στους δύσκολους ρόλους τους.

«Ζωή ξανά» στη θάλασσα
Σε μια παραθαλάσσια βίλα στο Λαγονήσι αλλά και με εξωτερικά γυρίσματα στην περιοχή ξεκίνησε το καινούργιο καθημερινό σίριαλ του Alpha, για να μας δείξει πώς είναι η «Ζωή ξανά», με ένα πολύ δυνατό καστ: Κώστας Καζάκος, Άννα Γεραλή, Λάκης Κομνηνός, Γεωργία Μαυρογεώργη, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννυ Λούλου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ναταλία Λιονάκη, Αθανασία Αντωναράκου, Δήμητρα Σιγάλα κ.ά. Οι ιστορίες τεσσάρων οικογενειών μπλέκονται με φόντο μια επαρχιακή πόλη, όπου η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη σε ένα «γαϊτανάκι» ερωτικών συγκρούσεων και κρυμμένων μυστικών.