Νυφικό μακιγιάζ 2016: 6 προτάσεις μακιγιάζ που αξίζει να σκεφτείς

11.07.2016
Η μεγάλη σου μέρα πλησιάζει και ανάμεσα σε νυφικά, μπομπονιέρες και ψηλοτάκουνα νυφικά πέδιλα, εσύ σκέφτεσαι μόνο ένα πράγμα: "Ποιο μακιγιάζ να κάνω;". Η περίσταση ιδανική για να σε απασχολεί για βράδια ολόκληρα, οι επιλογές αμέτρητες και εσύ σε ένα χάος. Προς Θεού δεν είναι τώρα ώρες για προβληματισμούς. Ξεχωρίσαμε για εσένα την μέλλουσα νυφούλα τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τις καλοκαιρινές πασαρέλες του 2016 για να μπορέσεις να διαλέξεις πιο εύκολα. Από την Ελένη Αναστασάκη

Στον οίκο Marchesa στα καλοκαιρινά ντεφιλέ για το 2016 είδαμε ένα "καθαρό" πρόσωπο με ένα φυσικό μακιγιάζ. Το ιδιαίτερο στοιχείο του συγκεκριμένου μακιγιάζ είναι χωρίς αμφιβολία το λευκό χρώμα στα βλέφαρα και η γραμμή στο επάνω βλέφαρο με λευκό μολύβι. Μια στρώση μάσκαρα για να τονιστεί το βλέμμα είναι αρκετή σε συδνυασμό πάντα με λάμψη υγείας στα μάγουλα. Πρόκειται για ένα μακιγιάζ που μπορείς να δοκιμάσεις να δημιουργήσεις και στο σπίτι πριν την μεγάλη σου μέρα!

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο νυφικό μακιγιάζ δεν είναι άλλη από αυτό που είδαμε στις πασρέλες του οίκου Monique Lhuillier και δεν είναι παρά το γυαλιστερό μακιγιάζ. Αν δεν "γυαλίσεις" τώρα που είναι η μεγάλη σου μέρα πότε θα το κάνεις; Εδώ έχεις πολλές επιλογές.

Ενίσχυσε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σου με highlighters, make-up για έξτρα φωτεινότητα ή πούδρες με πέρλες λάμψης και τόνισε ζυγωματικά, πιγούνι, μέτωπο, μάτια, λαιμό και ώμους που είναι τα σημεία που θα αναδείξεις περισσότερο. Μπορείς επίσης να συνεχίσεις μ' ένα πολύ καλό μπρόνζερ για ηλιοκαμένο λουκ ή με ιριδίζουσες σκιές για τα μάτια. Ότι και να προτιμήσεις το λαμπερό δέρμα σε σημείο υπερβολής είναι ένα μακιγιάζ που είναι ο,τι πρέπει για την περίσταση.

Το γατίσιο βλέμμα που είδαμε στις νύφες που περπάτησαν στις πασαρέλες του οίκου Ines Di Santo είναι ένα μακιγιάζ ματιών που αξίζει να σκεφτείς.

Στον οίκο Ines Di Santo είδαμε και την πολύ εντυπωσιακή μπρονζέ ροζ-χρυσή σκιά που είναι ένα από τα απόλυτα χρώματα για τα βλέφαρα και φέτος το καλοκαίρι. Το ιριδίζον αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την τερακόττα στα ζυγωματικά - πάντα σε απαλούς τόνους και αποφεύγοντας τις υπερβολές- είναι μια επιλογή που σαγηνεύει.

Σημείωση: το μακιγιάζ των ματιών σου και τα χρώματα που θα διαλέξεις για τα βλέφαρά σου θα καθορίσουν σε ένα βαθμό πως θα κινηθείς με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Για τα χείλη σου προτίμησε γενικά τις πιο απαλές αποχρώσεις. Το ροζ κουφετί, το ροζ με χρυσούς τόνους αλλά και το πιο σκούρο ροζ είναι τέλειες επιλογές.

Τα κόκκινα σκούρα χείλη που είδαμε στα bridal σόου του οίκου Badgley Mischka με μολύβι χειλιών είναι εντυπωσιακό αλλά προϋποθέτει πως το υπόλοιπο μακιγιάζ θα είναι άκρως απαλό ίσως και χωρίς καν μάσκαρα.