Για άψογο μακιγιάζ: Ο μύθος ομορφιάς στον oποίο πρέπει να βάλεις Χ

18.04.2018
Για άψογο μακιγιάζ: Ο μύθος ομορφιάς στον oποίο πρέπει να βάλεις Χ
Όλες λατρεύουμε να ακολουθούμε τα «μυστικά» ομορφιάς που ακούμε ή διαβάζουμε κατά καιρούς. Μυστικά τα οποία αφορούν κυρίως στο μακιγιάζ μας και τις τάσεις που επικρατούν ανά σεζόν.

Θα πρέπει να ομολογήσουμε, όμως, ότι όλες ανεξαιρέτως επιμένουμε σε κάποιες δικές μας –σχεδόν εμμονικές- τακτικές, αδιαφορώντας για το κατά πόσο αυτές αναδεικνύουν πράγματι τα χαρακτηριστικά μας και για το αν εξακολουθούν να είναι στη μόδα.

Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε να σου μιλήσουμε σήμερα. Για μία τάση που όχι απλά θεωρείται ξεπερασμένη, μα επιπλέον, οι περισσότερες χολιγουντιανές κυρίες την έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τους. Ποια είναι αυτή;

Η συνήθεια να βάφουμε τα μαλλιά και τα φρύδια μας το ίδιο χρώμα. Οι ξανθές με σκούρα φρύδια και οι μελαχρινές που δεν επιλέγουν τα πολύ έντονα χρωματικά φρύδια είναι πολλές στο καλλιτεχνικό χώρο. Όσο να πεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Αν όχι εκείνες, σίγουρα οι επαγγελματίες make - up artists που επιμελούνται την εικόνα τους.

Τρανό παράδειγμα, η εκρηκτική Kim Kardashian.

Την Kim μπορεί να τη γνωρίσαμε (και να την αγαπήσαμε) μελαχρινή, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως και το ξανθό της πάει πολύ. Πάρα πολύ. Η ίδια, όμως, δεν επέλεξε να το συνδυάσει με κατάξανθα φρύδια. Αντιθέτως την είδαμε να ποζάρει με silver blonde και… κατάμαυρα φρύδια. Και την παραδεχτήκαμε.

Το έκανε, μάλιστα, απολύτως συνειδητοποιημένα.

«Ο μύθος ότι τα φρύδια πρέπει να ταιριάζουν χρωματικά με τα μαλλιά μας είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα. Μπορεί αποδειχθεί πολύ πιο κολακευτικό αν τα φρύδια είναι πιο σκούρα από τα μαλλιά, έτσι ώστε να “ζεσταίνουν” το πρόσωπό μας, κυρίως αν τα μαλλιά μας είναι πολύ ξανθά».

Εσύ τι λες;

Θα ακολουθήσεις το παράδειγμά της;