Τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το concealer σου

24.04.2018
Τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις με το concealer σου
Είναι το πλέον απαραίτητο καλλυντικό που επιβάλλεται να μη λείπει από κανένα νεσεσέρ. Το concealer, βλέπεις, είναι το προϊόν στο οποίο βασίζεσαι για να εμφανιστείς ξεκούραστη και φρέσκια κάθε φορά που το χρειάζεσαι.

Παρά το γεγονός πως το εν λόγω καλλυντικό είναι εκείνο που δε λείπει από κανενός είδους μακιγιάζ –κάτι σαν τη mascara δηλαδή-, οι περισσότερες από εμάς επιμένουμε σε μερικά πολύ βασικά λάθη που καταλήγουν να μας στερούν το άρτιο αποτέλεσμα που όλες επιθυμούμε.

Ποια είναι αυτά;

Σημείωνε!

Ξεχνάς την ενυδάτωση της περιοχής των ματιών

Τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως primer του concealer έχουν πολύ σημαντικό λόγο ύπαρξης. Κρατούν την περιοχή πλήρως ενυδατωμένη και βοηθούν το concealer σου να μείνει σταθερό για πολύ περισσότερες ώρες.

Επιπλέον, αξίζει να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών σου κάθε βράδυ για να επιτύχεις το άψογο αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας.

Επιμένεις στη λάθος απόχρωση

Κάθε εποχή θέλει το δικό της concealer. Το καλοκαίρι το δέρμα σου μαυρίζει, με αποτέλεσμα να καλείσαι να δοκιμάσεις μια πιο σκούρα απόχρωση κάτω από τα μάτια σου.

Τον χειμώνα, από την άλλη, μπορείς να προτιμήσεις άφοβα έναν πιο φωτεινό τόνο που θα σου χαρίσει λάμψη και φρεσκάδα. Όλα αυτά βέβαια με βάση όσα έχει να σου προτείνει κάποιος ειδικός. Να είσαι δεκτική στην συμβουλές των επαγγελματιών!

Όχι στην πούδρα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περνάς με το πινέλο σου ποσότητα πούδρας αμέσως μετά την εφαρμογή του concealer.

Μπορεί να θεωρείς ότι με τον τρόπο αυτό εξαφανίζεις τη λιπαρότητα, στην ουσία όμως εξασφαλίζεις πως σε μερικά λεπτά το προϊόν θα «σπάσει» κάτω από τα μάτια σου, κάνοντας σε να μοιάζεις κουρασμένη, μεγαλύτερη από την ηλικία σου και απεριποίητη.

Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά;