Γιατί δεν πρέπει να κάνεις γυμναστική χωρίς πρώτα να έχεις απομακρύνει το μακιγιάζ σου;

16.05.2018
Γιατί δεν πρέπει να κάνεις γυμναστική χωρίς πρώτα να έχεις απομακρύνει το μακιγιάζ σου;
Υπάρχει μία κατηγορία γυναικών που δεν αποχωρίζονται ποτέ το μακιγιάζ τους εκτός σπιτιού.

Αν κι εσύ ανήκεις σ’ αυτή, θα παραδεχτείς πως μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που έχεις βγει για τρέξιμο ή έχεις επισκεφτεί το γυμναστήριο φορώντας το make up σου, σωστά;

Δυστυχώς, δεν είσαι η μόνη. Μπαίνοντας σε ένα γυμναστήριο ο 90% των γυναικών που θα δεις είναι φουλ μακιγιαρισμένες - από βάση, make up και mascara μέχρι… ψεύτικες βλεφαρίδες. Αυτό το τελευταίο δεν θα το σχολιάσουμε καν, τα προηγούμενα, ωστόσο, είναι άξια συζήτησης.

Είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις σε τι περιπέτειες βάζεις το δέρμα σου κάθε φορά που ανεβαίνεις στον διάδρομο γυμναστικής μακιγιαρισμένη;

Κράτα σημειώσεις. Η εφίδρωση είναι φυσική συνέπεια της έντονης σωματικής άσκησης. Πέρα από την άσχημη εικόνα ενός μακιγιαρισμένου και ιδρωμένου προσώπου, όμως, υπάρχουν ακόμα μερικοί λόγοι που θα πρέπει να σε κάνουν να το σκεφτείς διπλά πριν επιχειρήσεις ξανά να ριχτείς στη μάχη της απόκτησης του τέλειου κορμιού.

Με τον ιδρώτα, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν με αποτέλεσμα να «σφραγίζουν» στο εσωτερικό τους μέρος των προϊόντων που έχεις εφαρμόσει στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε φορά που εσύ ασκείσαι μακιγιαρισμένη, οι πόροι σου γεμίζουν ουσίες που αργότερα θα «μεταφραστούν» σε σμήγμα και σπυράκια, μιας και οι μικροοργανισμοί που εισέρχονται στις στιβάδες του δέρματός σου, είναι σε θέση να προκαλέσουν από πληθώρα σπιθουριών στην επιδερμίδα σου μέχρι σοβαρές λοιμώξεις!

Οι δερματολόγοι θεωρούν απαγορευτική την είσοδό σου στο γυμναστήριο χωρίς πρώτα να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου, με όλες εμάς να μη μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Μήπως να το ξανασκεφτείς;