Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

19.10.2018
Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ
Μην παραμελείς τα εργαλεία σου!

Γνωρίζεις ποιo πινέλo πρέπει να χρησιμοποιείς για το foundation σου, ποιο για τις σκάσεις και ποιο για την πούδρα. Ξέρεις όμως ότι πρέπει να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα για το μακιγιάζ;

Δες και αυτό: Το foundation σε σκοτεινιάζει; Να με τι πρέπει να αναμειγνύεις το make up σου για να είσαι πάντα λαμπερή

Το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται τακτικά, αφού κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς, κομμάτια μακιγιάζ, λάδι, βρωμιά και βακτήρια παγιδεύονται μέσα στις τρίχες. Μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά αν παραβλέψεις αυτήν την κίνηση, βάζεις το δέρμα σου σε ρίσκο για φραγμένους πόρους και σπυράκια.

Δες και αυτό: Foundation ή concealer; Ποιο πρέπει να εφαρμόζεις πρώτο και γιατί

Ευτυχώς, ο καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ είναι γρήγορος και εύκολος. Το πρώτο βήμα για να διατηρείς τα πινέλα σου καθαρά είναι να αγοράσεις ένα καθαριστικό σπρέι πινέλων και να το ψεκάζεις πάνω τους μετά από κάθε χρήση. Μια φορά την εβδομάδα όμως,θα πρέπει να κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό. Θυμήσου ότι τα πινέλα χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσουν μετά το πλύσιμο, γι 'αυτό είναι καλύτερο να τα πλύνεις μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ σου την ίδια ημέρα.

Θα χρειαστείς:
• Ένα ρηχό μπολ
• Απαλό, ουδέτερο σαμπουάν ή σαμπουάν για βρέφη
• Τον νεροχύτη σου
• Ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια

Δες και αυτό: Δείξε μου τα φρύδια σου να σου πω ποια είσαι: Οι επιστήμονες μόλις είπαν αυτό που δεν θα σου αρέσει καθόλου

Ξεκίνα περνώντας τα πινέλα σου από χλιαρό νερό, για να αφαιρέσεις υπολείμματα μακιγιάζ.

Προσπάθησε να επικεντρωθείς στις τρίχες αποφεύγοντας το τμήμα της βούρτσας όπου η λαβή συναντά το κεφάλι, καθώς αυτό μπορεί να χαλάσει την κόλλα με την πάροδο του χρόνου.

Γέμισε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγο σαμπουάν, και στροβίλισε απαλά το πινέλο μέσα στο νερό. Αν χρειαστεί, μπορείς να στροβιλίσεις το πινέλο πάνω στην παλάμη του χεριού σου για να δημιουργήσεις αφρό.

Ξέπλυνε ξανά την άκρη του πινέλου με τρεχούμενο νερό. Επανάλαβε το 2ο και 3ο βήμα μέχρι το νερό που τρέχει να είναι καθαρό.

Χρησιμοποίησε ένα πανί για να σκουπίσεις τα πινέλα.

Βάλε τα πινέλα πάνω σε ένα πανί για να στεγνώσουν και είσαι έτοιμη..