Όσα θέλεις να μάθεις για τα extensions βλεφαρίδων

22.10.2018
Όσα θέλεις να μάθεις για τα extensions βλεφαρίδων
Ποια είναι η διαφορά τους με τις ψεύτικες βλεφαρίδες, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά και πώς γίνεται η εφαρμογή;

Τα extensions βλεφαρίδων είναι το απόλυτο trend των τελευταίων ετών, που έχει καταφέρει να κερδίσει φανατικές θαυμάστριες, τόσο απλές, καθημερινές γυναίκες όσο και επώνυμες celebrities. Χαρίζουν ένταση στο βλέμμα, είναι άνετες και μπορούν να σου λύσουν τα χέρια αφού, αν δεν έχεις διάθεση να βαφτείς, έχεις έτοιμες εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα extensions βλεφαρίδων σχετικά με την εφαρμογή, τα υπέρ και τα κατά και την αφαίρεση:

Δες και αυτό: Μην τις πετάς! Το tip για να «ζωντανέψεις» ξανά τις φορεμένες ψεύτικες βλεφαρίδες σου

Tα extensions βλεφαρίδων είναι σαν extensions μαλλιών, αλλά για τα μάτια σου. Σύμφωνα με την ιδρύτρια της SugarlashPRO Courtney Buhler, είναι ατομικές συνθετικές τρίχες που κολάνε στη φυσική βλεφαρίδα. Και όπως και με τα συνθετικά μαλλιά, υπάρχουν διαφορετικά πάχη, μήκη και καμπύλες.

Η διαφορά μεταξύ των extensions και των ψεύτικων βλεφαρίδων
Η προφανής διαφορά ανάμεσα στα extensions και τις ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ότι οι δεύτερες είναι συνήθως κολλημένες για μία μόνο μέρα και εφαρμόζονται ενιαία, σαν λωρίδα (αν και υπάρχουν σετ με μεμονωμένες βλεφαρίδες). Παρ'όλο που είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστούν, δεν αντέχουν για πολλή ώρα.

"Τα extensions βλεφαρίδων είναι μια εντελώς διαφορετική υπηρεσία που πρέπει να εκτελείται από κάποιον επαγγελματία. Μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε άτομο με μοναδικό στυλ και μορφή", λέει η Buhler. "Κάθε extension εφαρμόζεται μεμονωμένα σε κάθε φυσική βλεφαρίδα, και το καλύτερο είναι ότι αντέχουν οτιδήποτε περιλαμβάνει το lifestyle ενός ατόμου, όπως το γυμναστήριο ή το κολύμπι".

Δες και αυτό: Το τρικ με τη mascara που θα χαρίσει στα μάτια σου γατίσιο βλέμμα χωρίς eyeliner

Τα υπέρ και τα κατά
Τα extensions βλεφαρίδων κάνουν το βλέμμα σου πιο έντονο και διαρκούν περίπου τέσσερις εβδομάδες (όταν υπάρχει σωστή φροντίδα). Επίσης, εξοικονομούν χρόνο το πρωί αφού ξοδεύεις λιγότερο χρόνο για το μακιγιάζ.

Από την άλλη πλευρά, η αρχική εφαρμογή μπορεί να είναι χρονοβόρα, αφού παίρνει από μιάμιση έως τρεις ώρες, ανάλογα με τον τύπο βλεφαρίδων που θα επιλέξεις. Επιπλέον, οι συναντήσεις συντήρησης διαρκούν συνήθως 60-90 λεπτά.

Μετά την εφαρμογή, η Buhler συμβουλεύει για την αποφυγή προϊόντων μακιγιάζ με έλαια γύρω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, αφού μπορούν να "σπάσουν" την κόλλα πρόωρα.

Δες και αυτό: To απόλυτο tip: Πυκνές βλεφαρίδες σε κάθε εφαρμογή mascara με την προσθήκη ενός υλικού

Εφαρμογή
Πώς ακριβώς κολλάνε οι συνθετικές τρίχες στις πραγματικές; Αρχικά, επιλέγεται το μέγεθος και το στυλ. Τυπικά, οι βλεφαρίδες έχουν μήκος από 6 έως 16 χιλιοστά, πέντε διαφορετικές καμπυλώσεις και πολλά διαφορετικά πάχη. Έπειτα, εφαρμόζονται με τη βοήθεια μιας ειδικά διαμορφωμένης ημι-μόνιμης κόλλας που δεν πρέπει να ερεθίζει το μάτι ούτε να βλάπτει τη φυσική βλεφαρίδα.

"Κάθε φυσική βλεφαρίδα απομονώνεται και η κόλλα μένει 0,5 mm μακριά από το δέρμα των βλεφάρων καθώς η κόλλα είναι κατάλληλη μόνο για μαλλιά και εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες, ποτέ στο δέρμα" λέει η Buhler. Μετά από αυτό, χρειάζονται τακτική συντήρηση.

"Ο μέσος κύκλος μίας βλεφαρίδας είναι περίπου 100 ημέρες. Ενώ μερικά extensions μπορεί να αντέξουν τουλάχιστον έξι εβδομάδες, για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται συντήρηση περίπου κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, καθώς οι βλεφαρίδες βρίσκονται συνεχώς σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης και χάνουμε μία έως πέντε βλεφαρίδες ανά ημέρα φυσικά."

Αφαίρεση
Ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσεις σωστά και με ασφάλεια τα extensions είναι να επιστρέψεις στην ειδικό που τις εφάρμοσε. Θα εφαρμόσει μια κρέμα για να "σπάσει" η κόλλα και οι κόμποι που έχουν δημιουργηθεί, επιτρέποντας στα extensions να γλιστρήσουν απαλά, χωρίς να προκαλούν βλάβη στη φυσική βλεφαρίδα. "Ποτέ μην τα τραβήξεις ή προσπαθήσεις να τα αφαιρέσεις, γιατί είναι πιθανό να κάνεις κακό στις φυσικές βλεφαρίδες", λέει η Buhler.