7 συνήθειες ομορφιάς που σε μεγαλώνουν

02.03.2019
7 συνήθειες ομορφιάς που σε μεγαλώνουν
Κάνε τις έξυπνες επιλογές στο μακιγιάζ σου

Μπορεί να έχουμε σταματήσει να αναζητούμε την αιώνια νεότητα, αλλά η προσπάθειά μας να φαινόμαστε πάντα νέες είναι μια διαφορετική ιστορία.

Δυστυχώς, ενώ ξοδεύουμε χρήματα σε προϊόντα νέας τεχνολογίας και αναζωογονητικές μάσκες, απ'ότι φαίνεται, υπάρχουν συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς μας που ακυρώνουν τις προσπάθειες μας για φρέσκια και νεανική εμφάνιση.

Παρακάτω θα βρεις τις οκτώ συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς που μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη απ'ότι είσαι:

1. Παραμελείς τα φρύδια σου

Αν δεν γεννήθηκες με φυσικά γεμάτα φρύδια όπως η Lily Collins ή η Cara Delevingne, το πιο πιθανό είναι ότι τα φρύδια σου θα φαίνονταν καλύτερα με ένα μολύβι φρυδιών. Οι περισσότεροι makeup artists υποστηρίζουν ότι τα λεπτά, τοξωτά φρύδια είναι όχι μόνο προδίδουν την ηλικία αλλά μπορούν ακόμη και να μας μεγαλώσουν, ενώ τα μεγάλα, πυκνά φρύδια χαρίζουν ένα πιο νεανικό look.

2. Δεν χρησιμοποιείς Primer
Τα περισσότερα primers κατασκευάζονται με υλικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η σιλικόνη που "γεμίζουν" τις ρυτίδες και προσφέρουν τον τέλειο καμβά για τη βάση σου.

Δες και αυτό: 7 τρόποι να κάνεις το μακιγιάζ σου πιο φυσικό

3. Χρησιμοποιείς το λάθος foundation

Τα δύο μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις σε ό,τι αφορά το foundation είναι να μην επιλέξεις το σωστό χρώμα και να μην το απλώσεις καλά. Για να αναμείξεις τη βάση στο πρόσωπο σου ομαλά, χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Μόλις το βρέξεις, πίεσε το για να το στραγγίξεις, και άπλωσε με αυτό το foundation στο πρόσωπο σου.

4. Η τεχνική του Eyeliner

Ένα σκληρό, παχύ στρώμα μολυβιού θα σε μεγαλώσει όσο τίποτα άλλο, ειδικά αν το εφαρμόσεις μόνο στην κατώ γραμμή του ματιού σου.

5. Ψεχνάς το ρουζ

Το ρουζ χαρίζει ένα φυσικό, νεανικό χρώμα. Εφάρμοσε το με τα δάχτυλά σου ή με ένα πινέλο.

6. Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα σε μορφή σκόνης

Ενώ το λιπαρό δέρμα όταν είμαστε νεότερες είναι σχεδόν πάντα ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας παράγει πολύ λιγότερο σμήγμα. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας προϊόντα σε σκόνη τείνουν να δίνουν μια πιο ματ και 'επίπεδη΄ αίσθηση. Σύμφωνα με την makeup artist Stephanie Koutikas, τα κρεμώδη προϊόντα κάνουν το δέρμα πιο "δροσερό" και φωτεινό. "Τα περισσότερα προϊόντα προσώπου σε σκόνη τείνουν να μεγεθύνουν τις γραμμές γήρανσης στο δέρμα", λέει η Koutikas.

7. Το concealer σου είναι πολύ βαρύ

Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε προϊόν μακιγιάζ. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείς ελαφρύτερες φόρμουλες και να τα εφαρμόζεις φειδωλά. Η υπερβολή στο concealer μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερο και να τονίσει τις ρυτίδες και τις γραμμές στη λεπτή περιοχή κάτω από τα μάτια.

Δες και αυτό: Πώς να διαλέξεις το σωστό χρώμα concealer για εσένα