Αγοράζεις καλλυντικά στο ίντερνετ; Να τι πρέπει να προσέχεις

06.04.2019
Αγοράζεις καλλυντικά στο ίντερνετ; Να τι πρέπει να προσέχεις
Οι αγορές καλλυντικών είναι δύσκολες όταν γίνονται διαδικτυακά - Μάθε πώς μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή

Το γεγονός ότι ψωνίζουμε όλο και περισσότερο διαδικτυακά είναι γνωστό, αλλά σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ομορφιάς, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν ψωνίζεις σε φυσικό κατάστημα. Εκεί, μπορείς να πάρετε τη βοήθεια ειδικών για να βρεις το σωστό χρώμα foundation ή να επιλέξεις μια κρέμα που ταιριάζει ακριβώς στον τύπο του δέρματός σου. Αυτό όμως δε θα έπρεπε να σε σταματήσει από το να κάνεις τις διαδικτυακές σου αγορές.

Δες και αυτό: Πώς να εφαρμόσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες για να φαίνονται πιο αληθινές

Η Moa Alfredsson του σουηδικού ELLE μοιράζεται τις συμβουλές που σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστές επιλογές στη...ζούγκλα ομορφιάς που λέγεται ίντερνετ.

1. Έλεγξε τον τύπο του δέρματός σου
Για να μπορέσεις να κάνεις "κλικ" στο σωστό προϊόν για το δέρμα σου, θα σε βοηθήσει το να τσεκάρεις τον τύπο του δέρματός σου. Στη συνέχεια, μπορείς εύκολα να αναζητήσεις προϊόντα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσουν τα αποτελέσματα που αναζητάς.

Πώς μπορείς να ξέρεις τι είδους επιδερμίδα έχεις; Έλεγξε την παρακάτω λίστα:

Μικτή επιδερμίδα - Ο πιο συνηθισμένος τύπος δέρματος. Σε αυτήν την περίπτωση, ουσιαστικά έχεις διαφορετικούς τύπους δέρματος σε διάφορες ζώνες του προσώπου. Ένας κοινός συνδυασμός είναι ότι έχεις λιπαρότητα στο μέτωπό σου, αλλά ξηρότητα στα μάγουλά σου.
Λιπαρή επιδερμίδα - Το δέρμα σου είναι συχνά γυαλιστερό, βγάζεις εύκολα σπυράκια και έχεις μεγάλους πόρους.
Ξηρή επιδερμίδα - Το δέρμα σας συχνά είναι αφυδατωμένο και τραχύ. Έχεις μικρούς, ορατούς πόρους και δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σπυράκια.

Αυτό το είδες; Πώς να βρεις την τέλεια απόχρωση για τα φρύδια σου

2. Έλεγξε τη λίστα συστατικών
Ενημερώσου σχετικά με τα διαφορετικά συστατικά που κάνουν καλό στο δέρμα σου, και αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά. Εάν γνωρίζεις πως, για παράδειγμα, το AHA οξύ επηρεάζει το δέρμα, είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίζεις εάν είναι ένα τέτοιο είδος προϊόντος σου ταιριάζει ή όχι.

3. Ανακάλυψε τους υποτόνους σου
Τα διαδικτυακά ψώνια για καλλυντικά είναι δύσκολα για πολλούς λόγους, και ένας από αυτούς είναι πως πολλές φορές, δε γνωρίζεις εάν το εκάστοτε χρώμα ταιριάζει σε εσένα. Ανακάλυψε τους υποτόνους της επιδερμίδας σου, και έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις μια απόχρωση που σου ταιριάζει. Για να μάθεις τι υποτόνους έχεις, μπορείς να κοιτάξεις τις φλέβες σου. Εάν είναι πράσινες, έχεις ζεστούς υποτόνους, που σημαίνει ότι σου ταιριάζουν χρώματα που είναι κοντά στο κίτρινο. Εάν οι φλέβες σου είναι πιο μπλε ή μωβ, έχεις ψυχρούς υποτόνους, οπότε καλύτερα να διαλέξεις αποχρώσεις που είναι πιο κοντά στο ροζ και το κόκκινο.

Διάβασε επίσης: Κάνε μακιγιάζ ματιών γρήγορα και εύκολα

4. Τσέκαρε τις κριτικές
Μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ είναι αρκετή για να μάθεις τι πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος για το προϊόν που σε ενδιαφέρει και σκέφτεσαι να αγοράσεις. Συχνά, όσοι γράφουν κριτικές στα αντίστοιχα site περιγράφουν τους δικούς τους τύπους δέρματος, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο εύκολο για εσένα να μάθεις αν το προϊόν αυτό θα ταιριάζει στο δέρμα σου ή όχι. Θυμήσου όμως, ότι επειδή ένα προϊόν δεν ταίριαξε σε μια άλλη γυναίκα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ισχύει και για εσένα το ίδιο, και το αντίστροφο.

5. Ζήτησε tester
Μια γενική συμβουλή, είναι όταν επισκέπτεσαι καταστήματα καλλυντικών, να ζητάς testers. Επειδή είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι όχι σε διαφορετικούς ανθρώπους, οι αλυσίδες ομορφιάς τείνουν να είναι γενναιόδωρες με τα δείγματα. Πήγαινε στο πλησιέστερο κατάστημα για να ζητήσεις δείγμα του προϊόντος που σκέφτεσαι να αγοράσεις πριν κάνεις την αγορά.