Highlighter: Ποια είναι τα “στρατηγικά” σημεία του προσώπου που πρέπει να το εφαρμόζουμε;

Highlighter: Ποια είναι τα “στρατηγικά” σημεία του προσώπου που πρέπει να το εφαρμόζουμε;
ΠΗΓΗ:@lisiwitt
Για να πετύχεις το απόλυτο glowy αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου.

Όταν συζητάμε για λάμψη και μακιγιάζ, είναι σαφές ότι το highlighter κατέχει την πρωταγωνιστική θέση, καθώς με μια κίνηση μπορεί να φωτίσει το πρόσωπό μας και να αναβαθμίσει το beauty look μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το προϊόν έχει κερδίσει μια σταθερή θέση στην αγορά, με πολλά “it girls” να το θεωρούν απαραίτητο σύμμαχο για την επιδερμίδα τους.

Σχετικά με τα σημεία εφαρμογής του highlighter, ενώ πριν από μερικά χρόνια το χρησιμοποιούσαμε κυρίως στα ζυγωματικά, κάτω από το φρύδι και στην άκρη της μύτης, το 2024 βλέπουμε ότι οι περιοχές που δέχονται το highlighter έχουν αυξηθεί. Τώρα, περιοχές όπως πάνω από τα βλέφαρα και τα χείλη είναι επίσης δημοφιλείς για να ενισχύσουμε τη λάμψη στο μακιγιάζ μας.

Αντίο ματ επιδερμίδα!

Είτε πρόκειται για στικ, πούδρα ή υγρή μορφή, το highlighter μπορεί πλέον να εφαρμοστεί σχεδόν παντού. Έτσι, η τεχνική του strobing, η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία αντανακλάσεων στα σημεία του προσώπου που φωτίζονται από το φυσικό φως, γίνεται πιο δημοφιλής από ποτέ. Ο στόχος του strobing και του highlighting είναι να μιμούνται την επίδραση του ηλιακού φωτός στο πρόσωπο.

{https://www.instagram.com/p/C7LlUgNgJam/?img_index=1}

Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα για να το πετύχουμε αυτό; Τοποθετούμε το highlighter στη γέφυρα και στην άκρη της μύτης, στο τόξο του Έρωτα (άνω χείλος), στο κέντρο του μετώπου, στο κόκκαλο του φρυδιού, στα ζυγωματικά, στους κροτάφους, στο πηγούνι και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Εάν χρησιμοποιούμε στικ, κρέμα ή υγρό highlighter, μπορούμε να το εφαρμόσουμε είτε με τα δάχτυλα, είτε με πινέλο ή ένα σφουγγαράκι ελαφρώς βρεγμένο. Στο τέλος, κάνουμε απαλό blending για να γίνει η λάμψη ένα με το δέρμα και να δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 02:02