8 λόγοι που το μακιγιάζ σου «σπάει» κατά της διάρκεια της ημέρας

8 λόγοι που το μακιγιάζ σου «σπάει» κατά της διάρκεια της ημέρας
ΠΗΓΗ:@georgieeisdellmakeup
Και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Όταν εφαρμόζεις μακιγιάζ, επιδιώκεις το ίδιο πράγμα όπως όλοι: μια άψογη βάση. Παρά τα σωστά εργαλεία και τις ώρες που αφιερώνεις παρακολουθώντας tutorials, η αναζήτηση για την τέλεια εφαρμογή συνεχίζεται. Μπορεί να έχεις δημιουργήσει ένα υπέροχο look που φαίνεται φανταστικό σε μια καλά φωτισμένη selfie, αμέσως μετά την εφαρμογή, αλλά το πραγματικό αποτέλεσμα θα φανεί μετά απο κάποιες ώρες. Το τέλειο μακιγιάζ που διαρκεί όλη μέρα είναι ο απόλυτος στόχος, αλλά το «σπάσιμο» αυτού απειλεί κάθε προσπάθεια.

Το «σπάσιμο του μακιγιάζ» συμβαίνει όταν τα στοιχεία των προϊόντων διαχωρίζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανομοιόμορφη ή κακή εφαρμογή. Ακολουθούν οι κύριοι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς μπορείς να το αποτρέψεις.

1. Δεν προετοίμασες το δέρμα σου

Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχεις, η σωστή προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό βήμα για να τελειοποιήσεις τη βάση σου. Ξεκινά με την υφή του δέρματος, οπότε η απολέπιση είναι μια καλή αρχή. Μια φορά την εβδομάδα, μπορείς να κάνεις μια ήπια απολέπιση αμέσως μετά το ντους. Θα εκπλαγείς από το πόσα νεκρά κύτταρα μπορεί να αφαιρεθούν.

2. Έχεις λιπαρό ή μικτό δέρμα

Η λιπαρότητα ή το μικτό δέρμα μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο του μακιγιάζ. Αναζήτησε προϊόντα φροντίδας που θα βοηθήσουν στη μείωση της λιπαρότητας. Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες συνθέσεις προϊόντων θα αποτρέψεις τη συσσώρευση λιπαρότητας στο πρόσωπο, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαχωρισμό του foundation.

3. Δεν τελειοποίησες τη βάση σου

Αφού καθαρίσεις και ενυδατώσεις το δέρμα σου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα primer που να ταιριάζει στον τύπο δέρματος σου. Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι σωστά προετοιμασμένο με ενυδατική κρέμα και primer που να ταιριάζει στον τύπο σου.

4. Έβαλες πολύ foundation

Η υπερβολική ποσότητα foundation είναι συχνά η αιτία του «σπασίματος». Χρησιμοποίησε λίγο προϊόν κάθε φορά, καθώς μια μικρή ποσότητα μπορεί να είναι αρκετή. Αν επιθυμείς πλήρη κάλυψη, ξεκίνα με λιγότερη ποσότητα και χτίσε την σταδιακά.

5. Φοράς το λάθος foundation

Όχι δεν είναι όλα τα foundations κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Αν έχεις ξηρό δέρμα και χρησιμοποιείς ματ foundation, αυτό μπορεί να καθίσει στις ξηρές περιοχές και να προκαλέσει σπασίματα. Επέλεξε foundations που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σου.

6. Συνδυάζεις λάθος φόρμουλες

Η ανάμειξη προϊόντων μπορεί να είναι ωφέλιμη, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτική. Η συνδυασμένη χρήση διαφορετικών τύπων μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο αν δεν γίνει σωστά. Επίλεξε φόρμουλες που «συνεργάζονται» καλά μεταξύ τους.

7. Εφάρμοσες πούδρα πριν από τα κρεμώδη προϊόντα

Πρέπει πάντα να εφαρμόζεις τα κρεμώδη προϊόντα πριν από τις πούδρες, εκτός αν το προϊόν λέει διαφορετικά.

8. Δεν σταθεροποίησες το μακιγιάζ

Η σταθεροποίηση του μακιγιάζ με πούδρα είναι σημαντική, αλλά η χρήση setting spray είναι το πραγματικό μυστικό για να "κλειδώσεις" το μακιγιάζ σου. Επέλεξε ένα setting spray που θα κρατήσει το μακιγιάζ σου στη θέση του και θα αποτρέψει το χώρισμα.

Αντιμετωπίζοντας το χώρισμα του μακιγιάζ, το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσεις την αιτία. Είτε πρόκειται για λιπαρή επιδερμίδα, δύο προϊόντα που δεν συνεργάζονται, είτε απλά για ανεπαρκή προετοιμασία, με τη σωστή προσέγγιση μπορείς να πετύχεις την ιδανική βάση.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.10.2024 - 17:16