Κάνε κότσο τα μαλλιά σου &κοιμήσου: πώς & γιατί

24.03.2016
Σίγουρα θέλεις να έχεις κάθε μέρα σούπερ στιλ στα μαλλιά και ειδικά οι χαλαρές μπούκλες είναι το όνειρό σου. Πώς όμως θα τις πετύχεις χωρίς να χαλάσεις ούτε ευρώ στο κομμωτήριο; Σου έχουμε τη λύση!

Και bonus: με το συγκεκριμένο στιλ θα δεις πως τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν και έξτρα όγκο ειδικά αν τα πιάσεις σε ψηλό κότσο ή αλλιώς τον αγαπημένο μας topknot!

Πώς θα το κάνεις:

Αφού λουστείς και όταν ακόμη είναι νωπά τα μαλλιά σου γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου προς τα κάτω και μάζεψε τα μαλλιά σου σε αλογοουρά που θα την φτιάξεις ψηλά στο κεφάλι και θα την "ασφαλίσεις" με ένα λαστιχάκι. Προσπάθησε να είναι πιο "χαλαρή" μιας και θα την κρατήσεις όλη τη νύχτα. Γύρισε τις άκρες της αλογοουράς που μόλις έφτιαξες γύρω από την βάση της και στερέωσε με τσιμπιδάκια. Ψέκασε με λίγη λακ (προσοχή εδώ να μην το παρακάνεις) και ... όνειρα γλυκά!

Όταν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί άφησε ελέυθερα τα μαλλιά σου και χτένισέ τα ελαφρά και δώσε λίγο όγκο στις ρίζες των μαλλιών σου και είσαι έτοιμη!

Μην ξεχνάς τη σατέν μαξιλαροθήκη:
Η σατέν μαξιλαροθήκη βοηθάει πάρα πολύ στο να μην ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σου. Ακόμη και ένα σατέν μαντίλι είναι καλό και κάνει τη διαφορά αφού με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τη φθορά που προκαλείται στα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας που γυρίζεις από το ένα ή το άλλο πλευρό. Η διαφορά με τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη είναι στην ουσία πως όταν γυρίζεις πλευρό με την τριβή δημιουργείται και ψαλίδα.