Χτένισμα vs βούρτισμα μαλλιών: όσα που πρέπει να ξέρεις

30.05.2016
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου μπορεί να είναι λανθασμένος και τελικά να σου στοιχίζει ακριβά; Χτένισμα ή βούρτσισμα, ένα ερώτημα που ίσως πάντα είχες στο μυαλό σου και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για το δίλημμα αυτό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακαλύψεις έκπληκτη πως δεν κάνει κάτι σωστά. Παρακάτω θα μάθεις περισσότερα για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο!

Το βούρτσιμα:

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο βουρτίζουμε τα μαλλιά μας είναι για να τα διατηρούμε καθαρά. Το να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε μιας και τα μαλλιά μας επηρεάζονται καθημερινά από την ατμοσφαίρα αλλά και τις αλλαγές του καιρού. Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά σου να δείχνουν και να είναι εύθραυστα και να δείχνουν θαμπά.

O δεύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει να χτενίσεις τα μαλλιά σου είναι για να φτάνουν σε όλο το μήκος της τρίχας σου τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου. Εννοείται πως το τριχωτό της κεφαλής σου έχει το δικό του σύστημα ...ενυδάτωσης και καλά θα κάνεις να μην το ξεχάσεις αυτό. Απλά τα έλαια αυτά είναι καλό να θρέψουν την τρίχα σου σε όλο το μήκος της και το σωστό βούρτσιμα των μαλλιών θα βοηθήσει την όλη διαδικασία.

Φυσικά το βούρτσιμα δεν πρέπει για κανένα λόγο να γίνεται έντονα αλλά πρέπει να γίνεται ααπλά και αργά σαν χάδι στα μαλλιά.

Χτένισμα:

Το να χτενίσεις τα μαλλιά σου είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμη νωπά, μπερδεμένα και πρέπει να τα ξεμπερδέψεις. Μην ξεχνάς πως τα μαλλιά σου όταν είναι νωπά είναι πιο ευάλωτα οπότε μια χτένα με αραιά δοντάκια είναι ιδανική για να χτενίσεις τα μαλλιά σου στο ντους ή όταν έχουν ακόμη το μαλακτικό επάνω τους. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μπερδεμένα θυμήσου να τα ξεμπερδέψεις κάτω από τον κόμπο ή το ....”μπέρδεμα” και όχι από επάνω. Καλό είναι πάντα να χρησιμοποιείς χτένα και να μην το κάνεις αυτό με τα δάχτυλά σου.