Δεν φταίει η μάσκα! Το Νο1 λάθος που κάνεις στο ντους και λαδώνεις τα μαλλιά σου

15.05.2018
Δεν φταίει η μάσκα! Το Νο1 λάθος που κάνεις στο ντους και λαδώνεις τα μαλλιά σου
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να αποδίδουν τη λιπαρότητα των μαλλιών τους στις ορμόνες ή στο γεγονός πως… έπεσε λίγη περισσότερη ποσότητα μάσκας ή conditioner κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Έχουμε όμως ποτέ σκεφτεί πως υπάρχει περίπτωση να μην φταίει ούτε η ποιότητα της τρίχας μας, ούτε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε;

Τα λαδωμένα μαλλιά σίγουρα αποτελούν πρόβλημα μιας και δεν είναι δύσκολο να χαλάσουν τη συνολική μας εικόνα, δίνοντας την εντύπωση πως δεν έχουμε περιποιηθεί επαρκώς τον εαυτό μας. Ακόμα κι αν λουζόμαστε μέρα παρά μέρα.

Τελικά πού βρίσκεται το λάθος; Πέρα από το γεγονός πως δεν πρέπει να λουζόμαστε πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, καθώς η τακτική αυτή χαλάει το pH και φθείρει την τρίχα μας, υπάρχει ακόμα ένα βασικότατο λάθος που κάνουμε (σχεδόν) όλες!

Ποιο είναι αυτό; Η λάθος θερμοκρασία νερού.

Το να λουζόμαστε με πολύ ζεστό νερό, βοηθά στην ενεργοποίηση των σμηγματογόνων αδένων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή λιπαρότητας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το νερό που ρίχνουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας επιβάλλεται να είναι χλιαρό και όχι ζεστό. Πόσω μάλλον καυτό.

Προστάτεψε την τρίχα σου και βοήθησε τα μαλλιά σου να σταματήσουν να λαδώνουν αμέσως με αυτή την τόσο δα μικρή αλλαγή στο ντους.