5 μυστικά για λαμπερά, υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!

05.07.2018
5 μυστικά για λαμπερά, υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!
Tips για τέλεια υγιή μαλλιά, με υπογραφή ειδικού!

Τι όμορφο που είναι το καλοκαίρι αλλά και πόσο σκληρό με τα μαλλιά σου! Η θάλασσα, το νερό της πισίνας, ο έντονος ήλιος και φυσικά ο ζεστός αέρας βάζουν τα δυνατά τους για να κάνουν τα πρώην λαμπερά μαλλιά σου να εκπέμψουν μήνυμα sos!

Με τη βοήθεια της ειδικού τριχολόγου Sally-Ann Tarver, λοιπόν, σου χαρίζουμε 3 βασικά μυστικά για να προστατεύσεις και να φροντίσεις τα μαλλιά σου αυτό το καλοκαίρι.

Μυστικό #1 Δώσε προσοχή στην ποιότητα του νερού

Συνήθως οι περιοχές με μαλακό νερό (χωρίς άλατα) θα μετατρέψουν τα μαλλιά σου σε απαλό καταρράκτη. Εκτός βέβαια κι αν δεν αντιδρούν καλά στην υπερενυδάτωση (όπως κάνουν πχ τα λεπτά μαλλιά) οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα προιόν για όγκο. Αν όμως πας σε μια περιοχή με σκληρό νερό (όπως είναι οι περισσότερες της Ελλάδας) τα μαλλιά αφυδατώνονται εύκολα και φριζάρουν. Πρόσθεσε έξτρα ενυδατικά προιόντα στη βαλίτσα σου για να τα κρατήσεις υγιή.

Μυστικό #2 Προστάτεψε κάθε τρίχα

Εφάρμοσε ένα λάδι μαλλιών πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, λίγο πριν βγεις στην παραλία. Ξέπλυνε το όταν επιστρέψεις και μην το παραλείψεις καμία ημέρα! Επίλεξε ένα με φυσικά συστατικά που θα εισχωρήσουν εύκολα σε όλο τον όγκο των μαλλιών σου ακόμα κι αν το εφαρμόσεις κυρίως στις εξωτερικές τούφες τους.

Μυστικό #3 Προστάτεψε και το κεφάλι σου

Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψεις και το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής. Φόρεσε καπέλο ή μαντήλι στο κεφάλι σου γιατί το έγκαυμα είναι ένας πραγματικός κίνδυνος, ιδίως εκεί! Αν δεν το προλάβεις και νιώσεις τσούξιμο στο κεφάλι, βάλε ζελέ από aloe vera ή coconut oil και άφησέ το μια ώρα πριν το ξεβγάλεις.

Μυστικό #4 Πάρε μαζί το πιστολάκι σου

Το πιστολάκι του ξενοδοχείου είναι συνήθως κακής ποιότητας και ενδεχομένως να βλάψει τα μαλλιά σου. Προτίμησε να πάρεις μαζί το δικό σου, φροντίζοντας να πάρεις και έναν adaptor αν πηγαίνεις σε χώρα με διαφορετική ηλεκτρική τάση. Ή επένδυσε σε ένα πιστολάκι ταξιδίου με διακόπτη που ρυθμίζει την ένταση του αέρα ανάλογα με την τάση του ρεύματος.

Μυστικό #5 Άφησε το ισιωτικό στο σπίτι

Η υγρασία ούτως ή άλλως δεν θα σε αφήσει να χαρείς τα μαλλιά σου ίσια. Αν σκεφτείς και την επιπλέον ζημιά που θα τους κάνει, θα πειστείς. Άφησε το ισιωτικό αλλά και το ψαλίδι, στο σπίτι και άσε τη φυσική υφή των μαλλιών σου να λάμψει!