4 σημαντικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

17.07.2018
4 σημαντικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, ο ήλιος καίει επικίνδυνος και τα μπάνια έχουν αρχίσει. Τα μαλλιά είναι πιο "επιρρεπή" στην... καταστροφή. Ειδικά αν δεν τα προσέξεις όπως πρέπει. Δες μερικές εσφαλμένες πρακτικές που ενδέχεται να ακολουθείς στην περιποίησή τους και διόρθωσέ τες.

Δεν βάζεις αντηλιακό

Έχεις αγοράσεις τους "δείκτες" για το πρόσωπο και το κορμί σου όμως δεν έχεις κάνει το ίδιο για τα μαλλάκια σου. Γιατί; Μήπως και αυτά δεν χρειάζονται τη φροντίδα τους; Ίσως και περισσότερο μάλιστα, ιδιαίτερα αν είναι βαμμένα. Με το απαραίτητο προϊόν -κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο- θα προστατεύσεις το τριχωτό της κεφαλής σου από την αφυδάτωση και θα του χαρίσεις υγεία αλλά και... εμφάνιση.

Βρέχεις τα μαλλιά σου πριν από το μπάνιο;

Όσο περίεργο και αν ακούγεται... λειτουργεί. Αν ψεκάσεις τα μαλλιά σου με λίγο νερό ή ειδικό λάδι πριν βουτήξεις στη θάλασσα ή την πίσίνα, δημιουργείται ένα "στρώμα" προστασίας και η τρίχα δεν απορροφά στο απόλυτο το αλάτι ή το χλώριο αντίστοιχα.

Διάβασε επίσης: Αυτό θα είναι το απόλυτο κούρεμα του Φθινοπώρου!

Κάνεις σφιχτές αλοουρές και... τραβήγματα

Άλλαξε συνήθειες αμέσως αν δε θέλεις να χάσεις τα μαλλιά σου. Πες Ναι στα χαλαρά χτενίσματα και σώσε τα. Θυμήσου πως όσο πιο σφιχτά πιάνεις τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο αναπνέουν. Τώρα που είναι καλοκαίρι, ένας λόγος παραπάνω να τα αφήνεις ελεύθερα να ανεμίζουν! Αν πάλι δεν αντέχεςι τη ζέστη, προτίμησε μπαντάνες, κορδέλες και τσιμπιδάκια.

Όχι άλλο styling

Καλοκαίρι πρέπει να σημαίνει ξενοιασιά και χαλάρωση σε όλους τους τομείς. Για τις ημέρες των διακοπών σου έστω, ξέχνα τους αφρούς, τις λακ, τα τζελ, τα πιστολάκι, τα ισιωτικά και τα ρόλει. Έχε στον νου σου ότι το φυσικό beach look είναι πάντα trendy και άσε τα μαλλάκια σου να αναπνεύσουν. Καλό θα τους κάνεις..