Φριζάρισμα στα μαλλιά; Αυτές είναι οι καλύτερες λύσεις

09.04.2019
Φριζάρισμα στα μαλλιά; Αυτές είναι οι καλύτερες λύσεις
10 πανέξυπνα tips που αξίζει να δοκιμάσεις

Υπάρχει άραγε γυναίκα που δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με το ενοχλητικό φριζάρισμα στα μαλλιά;

Όταν τα μαλλιά σου είναι κατεστραμμένα, ξηρά ή χημικώς επεξεργασμένα, το εξωτερικό στρώμα της τρίχας αυξάνεται επιτρέποντας στην υγρασία να εισέλθει και έτσι δημιουργείται το φριζάρισμα.

Η λύση; Παρακάτω, μερικοί celebrity hairstylists μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς μπορείς να αποκτήσεις τα πιο απαλά μαλλιά της ζωής σου.

Δες και αυτό: 6 πράγματα που οι Γαλλίδες δεν κάνουν ποτέ με τα μαλλιά τους

1. Χρησιμοποίησε μόνο απαλά σαμπουάν

"Βρες ένα σαμπουάν που δεν περιέχει θειικό άλας", λέει η Laura Rugetti, η οποία συνεργάζεται με την Olivia Munn, την Lucy Hale και την Priyanka Chopra. Τα σαμπουάν με θειικά άλατα αφυδατώνουν τις τρίχες σου.

2. Μη φοβηθείς τη γλυκερίνη

Μαζί με την αποκοπή των θειικών αλάτων, αναζήτησε ένα σαμπουάν με γλυκερίνη ως ένα από τα πρώτα του συστατικά (όσο πιο κοντά βρίσκονται τα συστατικά στην κορυφή της λίστας, τόσο πιο συγκεντρωμένα είναι στη φόρμουλα). Η γλυκερίνη βοηθά όχι μόνο στην καταπολέμηση της ψαλίδας και την ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, αλλά δημιουργεί επίσης ένα προστατευτικό στρώμα, λέει ο Mark Townsend, που συνεργάζεται με την Elizabeth Olsen και την Jennifer Lawrence.

3. Μην παραλείπεις το μαλακτικό...

"Οι πελάτες συχνά με ρωτούν εάν χρειάζονται μαλακτικό, και η απάντηση είναι ναι", λέει ο Giovanni Vaccaro, hairstylist και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Glamsquad. "Το conditioner είναι το νούμερο ένα όπλο σου για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος".

Αυτό το είδες; Έτσι θα καταφέρεις να διώξεις τη ψαλίδα χωρίς να κουρευτείς

4. ...Αλλά απόφυγε το σαμπουάν σε καθημερινή βάση

Μπορεί να νομίζεις ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται το σαμπουάν αρκετές φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν ισχύει, ειδικά εάν έχεις χοντρά ή σγουρά μαλλιά. Κάθε δύο ημέρες, ξέπλυνε τα μαλλιά σου μόνο με κοντίσιονερ (το κοντίσιονερ περιέχει μια μικρή ποσότητα καθαριστικών, οπότε θα καθαρίσει τα μαλλιά σου), προτείνει ο Mark Garrison.

5. Βάλε μάσκα κάθε εβδομάδα

Το να κάνεις μια βαθιά περιποίηση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ειδικά στους πιο κρύους μήνες, θα σε βοηθήσει να βοηθήσεις τις ανάγκες των μαλλιών σου. Για ακόμα βαθύτερη ενυδάτωση, δοκίμασε να εφαρμόσεις τη μάσκα σου σε στεγνά μαλλιά και άφησε την για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν ξεπλυθείς.

6. Κάνε ένα διάλειμμα με την κανονική σου πετσέτα μαλλιών

Όπως γνωρίζεις, τα μαλλιά σου είναι στην πιο ευάλωτη κατάσταση τους όταν είναι βρεγμένα. Έτσι, αν χρησιμοποιήσεις τη λάθος πετσέτα μπορεί κυριολεκτικά να σπάσεις τα μαλλιά σου. "Οι πετσέτες βαμβακιού δημιουργούν τριβή με τα μαλλιά, κάτι που προκαλεί φριζάρισμα και σπάσιμο", λέει ο Vaccaro. "Πάντα προτείνω πετσέτες με τεχνολογία μικροϊνών που εμποδίζει την τριβή και βοηθά στο γρηγορότερο στέγνωμα των μαλλιών".

Δες επίσης: 5 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια στην περιποίηση των μαλλιών σου

7. Πρόσθεσε ένα ελαφρύ στρώμα ξηρού ελαίου

Ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα υγρά, πρόσθεσε μερικές σταγόνες ξηρού ελαίου, το οποίο "ασφαλίζει" την υγρασία.

8. Επίλεξε τα σωστά εργαλεία

Μπορεί να νομίζεις ότι το σίδερο σου από το 2008 λειτουργεί πολύ καλά, αλλά μπορεί να προκαλεί περισσότερη ζημιά από ό, τι συνειδητοποιείς. Η κομμώτρια Jessica Shakir προτείνει ένα εργαλείο με τεχνολογία ρύθμισης ιόντων που "σφραγίζει" την τρίχα και τη διατηρεί ομαλή. "Επίσης, ψεκάζω ένα ελαφρύ σπρέι προστασίας από τη θερμότητα πάνω στα υγρά μαλλιά, πριν χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας", λέει η ίδια.

9. Προστασία πριν τη γυμναστική

Το νάτριο στον ιδρώτα σου μπορεί πραγματικά να αφυδατώσει τα μαλλιά σου, καθιστώντας τα ακόμη πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα και το σπάσιμο. Έτσι, προτού πιάσεις τα μαλλιά σου, ψέκασε τα με ένα μαλακτικό για να τα προστατέψεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

10. Άλλαξε μαξιλαροθήκη

Εάν κοιμάσαι ακόμα με βαμβακερή μαξιλαροθήκη, τώρα είναι η ώρα να προτιμήσεις μια μεταξωτή. "Το μετάξι βοηθά στην προστασία των μαλλιών σου ενώ κοιμάσαι", λέει ο Vaccaro. "Διατηρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα από τις χημικές επεξεργασίες".