4 κανόνες λουσίματος για υγιή και πλούσια μαλλιά

23.08.2019
4 κανόνες λουσίματος για υγιή και πλούσια μαλλιά
Ιδού οι τέσσερις κοινές συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσεις όταν λούζεσαι

Ακούγεται πολύ εύκολο και απλό, αλλά το λούσιμο έχει τα δικά του μυστικά, προκειμένου να γίνεται σωστά και τα μαλλιά σου να παραμένουν υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα.

Δες και αυτό: Μήπως το σαμπουάν σου έχει λήξει και δεν το ξέρεις;

Το γεγονός ότι έμαθες να το κάνεις από μικρό παιδί και από τότε λούζεσαι τελείως μηχανικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνεις λάθη. Δες παρακάτω τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο λούσιμο:

Το παρακάνεις με την ποσότητα
Το περισσότερο σαμπουάν/conditioner/ μάσκα, δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο, ότι δηλαδή θα έχεις πιο καθαρά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Πρέπει να εφαρμόζεις πολύ μικρή ποσότητα σαμπουάν - όσο ένα μπιζέλι- καθώς το αντίθετο μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών σου, ειδικά αν είναι λεπτά.

Θεωρείς περιττό το conditioner
Σύμφωνα με έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σε όλο τον κόσμο θεωρεί περιττή τη χρήση conditioner στα μαλλιά. Κι όμως, αυτό, το επόμενο βήμα μετά το σαμπουάν, είναι πολύ σημαντικό για τη βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και προστασία των μαλλιών από την καθημερινή φθορά. Εκτός αυτού, τα αφήνει απαλά και πιο ευκολοχτένιστα από ποτέ.

Αυτό το είδες; Έχεις διάλεξει το σωστό conditioner για εσένα;

Λούζεσαι με καυτό νερό
Όπως συμβαίνει και στην επιδερμίδα του σώματος, έτσι και στα μαλλιά, το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, μιας και αφήνει ανοιχτά τα λέπια της τρίχας. Επίσης, ξεθωριάζει το χρώμα τους. Αντί του ζεστού, πρότίμησε το χλιαρό ή το κρύο νερό.

Δεν ξεβγάζεις σωστά τα μαλλιά σου
Τα υπολείμματα των προϊόντων μπορεί να συσσωρευθούν στις ρίζες, με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής. Γι'αυτό και το σωστό ξέβγαλμα είναι πιο σημαντικό απ'ότι νόμιζες

Διάβασε επίσης: Βάφεις τα μαλλιά σου μόνη; Διάβασε αυτό!