Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

22.05.2019
Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα
6 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και πάλι μακριά μαλλιά

Μήπως μέσα στη χρονιά πήρες την απόφαση να κουρέψεις καρέ τα μαλλιά σου, αλλά στην πορεία το μετάνιωσες και τώρα νοσταλγείς το μακρύ τους μήκος;

Τα παρακάτω tips θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα:

Δες και αυτό: Τέλος στα λαδωμένα μαλλιά με 2 απλά tips

Μη φοβάσαι το κούρεμα
Πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ότι δε βγάζει νόημα να κουρευτείς ενώ προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Πρέπει ωστόσο να ξέρεις οτι οι περισσότεροι hairstylists συμφωνούν πως ένα τακτικό κούρεμα περίπου κάθε δύο μήνες αρκεί για να απαλλαγείς από την ψαλίδα και τιος κατεστραμμένες άκρες, να δυναμώσουν και να μακρύνουν τα μαλλιά.

Προστάτευσέ τα σωστά από τη θερμότητα

Επικεντρώσου στην επιλόγή των κατάλληλων εργαλείων hairstyling (έχει αποδειχθεί πως οι 185 °C είναι η κατάλληλη θερμοκρασία, μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας), και στη χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων, πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση πρέσας.

Φάε «έξυπνα»
Η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγιή και γρήγορη ανάπτυξή των μαλλιών μας. Γι αυτό, φρόντισε να ακολουθείς σε καθημερινή βάση ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και «καλά» λιπαρά, όπως ο σολομός, το αβοκάντο, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα που δυναμώνουν και μακραίνουν την τρίχα, «εφοδιάζοντάς» την με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Αυτό το είδες; Φριζάρισμα στα μαλλιά; Αυτές είναι οι καλύτερες λύσεις

Μην παραμελείς το βούρτσισμα

Βουρτσίζοντας τα (στεγνά) μαλλιά σου, διανέμεις τα φυσικά έλαια της τρίχας σε όλο το μήκος της, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Επίσης, χρησιμοποιώντας μία καλής ποιότητας βούρτσα, απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, κάνεις μασάζ, συμβάλλοντας στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επομένως στην γρηγορότερη και πιο υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο
Ακόμη κι αν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου πιο «βαριά» και λιπαρά, το να λούζεσαι κάθε μέρα δεν είναι σίγουρα η λύση, μιας και με αυτό τον τρόπο, ωθείς κατά κάποιο τρόπο την επιδερμίδα στο τριχωτό της καφαλής σου να παράξει ακόμη περισσότερη ποσότητα σμήγματος, πέρα από τη φυσιολογική, προκειμένου να την αναπληρώσει. Γι' αυτό το λόγο, δοκίμασε να αφήνεις μία με δύο μέρες ανάμεσα στα λουσίματα.

Δες και αυτό: Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι

Αν δεν προσφέρεις στα μαλλιά σου την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται ακόμη πιο αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις στο παιχνίδι της ρουτίνας σου ένα λαδάκι που θα κρατήσει ενυδατωμένα τα μαλλιά σου δίνοντας έμφαση στις άκρες.