Πώς να ανανεώσεις το καρέ σου για το καλοκαίρι

23.06.2019
Πώς να ανανεώσεις το καρέ σου για το καλοκαίρι
"Βάρυνε" το κούρεμα που έχεις από το χειμώνα; Δες πώς μπορείς να του δώσεις νέο αέρα

Αναμφίβολα, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων χρόνων στο κούρεμα είναι το καρέ. Το εν λόγω κούρεμα το είδαμε ως hair trend στα fashion shows μεγάλων οίκων μόδας, σε διάσημες celebrities, μοντέλα και influencers που πήραν τη μεγάλη απόφαση να κόψουν τα μαλλιά τους στην κοντή ή πιο μακριά εκδοχή του.

Δες και αυτό: Ιδού γιατί δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

Αν ήσουν και εσύ μία από αυτές που πήραν μια τέτοια απόφαση, τώρα το καλοκαίρι μπορεί να αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το αλλάξεις και να αποκτήσεις μια πιο ανάλαφρη και cool εκδοχή του.Το κακό με το καρέ κούρεμα είναι ότι όταν αρχίσει να περνάει ο καιρός, οι όγκοι στα μαλλιά αρχίζουν να διαφοροποιούνται, με αποτέλεσμα το καρέ να μη δείχνει πάντα κολακευτικό. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να έχεις flat ρίζες και πολύ όγκο στο κάτω μέρος- στις άκρες που να τονίζει το προγούλι και το λαιμό. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι, η ζέστη είναι ανυπόφορη και πολλές φορές, με το καρέ δεν είναι εύκολο να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά.

Αυτό το είδες; Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

Η πιο εύκολη κίνηση που μπορείς να κάνεις τους καλοκαιρινούς μήνες, για να «σπάσεις» αυτή την τριγωνικότητα του καρέ και να δώσεις ένα πιο cool αέρα στο hairlook σου, είναι να πεις στον κομμωτή σου να κάνεις εσωτερικά κάθετα layers (undercut) ώστε να αραιώσει τα εσωτερικά τμήματα των μαλλιών κυρίως κοντά στο σημείο των κροτάφων.

Δεν πρέπει να γίνει ντεγκραντέ, δηλαδή να έχει πολλά μήκη, αλλά θα πρέπει να γίνει εσωτερική αραίωση στο πίσω κομμάτι και στο εσωτερικό τμήμα των μαλλιών -από το ύψος του αυχένα μέχρι και το ύψος των αυτιών- για να μπορέσει αυτός ο έντονος όγκος μαλλιών- το τρίγωνο- να «πέσει» και να γίνει πιο μακρόστενος. Στην ουσία κάνεις μια εσωτερική απαλή αραίωση.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου και δε ξέρεις τι να κάνεις; Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή

Με αυτόν τον τρόπο, το καρέ παραμένει καρέ αλλά δεν έχει έντονο όγκο που να κουράζει ή να ζεσταίνει ακόμη περισσότερο τον αυχένα.