Ποιο είναι το προϊόν περιποίησης των μαλλιών σου που είναι απαραίτητο το καλοκαίρι

24.07.2019
Ποιο είναι το προϊόν περιποίησης των μαλλιών σου που είναι απαραίτητο το καλοκαίρι
Εάν ετοιμάζεσαι για ηλιοθεραπεία, καλό είναι να γνωρίζεις κάποια βασικά στοιχεία για την περιποίηση των μαλλιών σου και την προστασία τους από τον ήλιο.

Φυσικά, θα χρειαστείς ένα καθημερινό σαμπουάν για να ξεπλύνεις όλο το αλμυρό θαλασσινό νερό ή το χλώριο από την πισίνα. Μια θρεπτική μάσκα μαλλιών είναι επίσης μια καλή ιδέα – οι άκρες σου άλλωστε θα χρειάζονται σίγουρα κάποια επιπλέον υγρασία.

Αλλά το πιο σημαντικό προϊόν μαλλιών για να πάρεις μαζί σου και που ίσως να το έχεις αγνοήσει, είναι το αντηλιακό μαλλιών (SPF) ...

Αυτό ακριβώς! Δεν είναι μόνο το δέρμα σου που πρέπει να προστατεύεις από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου: τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα επίσης, εξηγεί ο Adam Reed, διευθυντής της L'Oréal Professionnel.

«Ο ήλιος (κυρίως η υπεριώδης ακτινοβολία) μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εξωτερική επιφάνεια των τριχών και να κάνει τα μαλλιά απίστευτα ξηρά», λέει.

Διάβασε και αυτό: Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος να μαλακώσεις τις σκασμένες φτέρνες σου

Πώς ο ήλιος βλάπτει τα μαλλιά σου;

Ο ήλιος θα μπορούσε πραγματικά να αφήσει το σημάδι του στα μαλλιά σου με αμέτρητους τρόπους. «Για τα βαμμένα μαλλιά, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και ξεθώριασμα», λέει ο Reed.

Για τα λεπτά ή τα αραιά μαλλιά, ένα έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να δημιουργήσει φθορά στην τρίχα, καθώς οι ακτίνες UVA αποδυναμώνουν τη δομή των πρωτεϊνών κάθε τούφας, θέτοντας σε κίνδυνο την αντοχή των μαλλιών. Και τα ξηρά μαλλιά θα γίνουν σίγουρα ξηρότερα μετά από μια ολόκληρη ημέρα στον ήλιο και στη θάλασσα.

Αυτό το διάβασες; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου

Γιατί χρειάζεσαι αντηλιακό μαλλιών;

Αντί να αλείφεις τα μαλλιά σου συνέχεια με θρεπτικές μάσκες και να κάνεις θεραπείες με έλαια μετά τις διακοπές σου αυτό το καλοκαίρι, προσπάθησε να αποφύγεις από πριν τη ζημιά. Ευτυχώς, υπάρχει εκεί έξω μια ολόκληρη σειρά πρωτοποριακών αντηλιακών προϊόντων για τα μαλλιά σου που θα σου προσφέρουν αυτή τη σημαντική προστασία χωρίς να τα κάνουν να κολλάνε ή να φαίνονται σαν άχυρο.