Στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι; 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

25.07.2019
Στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι; 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα
Πρόκειται για μερικά πολύ συνηθισμένα λάθη που καλύτερα να εντοπίσεις και να διορθώσεις.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που κάνεις πιο συχνά ντους, καλό είναι να προσέχεις περρισότερο για να μην τα... κλάψεις τα μαλλάκια σου. Ιδού, λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις με το πιστολάκι με σκοπό να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον!

1. Στεγνώνεις τα μαλλιά μόνο με τον ζεστό αέρα

Σχεδόν όλα τα πιστολάκια έχουν λειτουργία για κρύο αέρα και δεν είναι λάθος του κατασκευαστή. Βάλε το κουμπί στην ψυχρή επιλογή, για να διορθώσεις το χτένισμά σου. Ο δροσερός αέρας θα επιβραδύνει την εξάτμιση της υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπούκλες θα διαρκέσουν περισσότερο. Με την ευκαιρία, είναι μια καλή μέθοδος πρόληψης για την εμφάνιση της ψαλίδας.

Διάβασε επίσης: Μήπως πρέπει να αλλάξεις πιστολάκι μαλλιών;

2. Επιλέγεις λανθασμένη κατεύθυνση ροής του αέρα

Στέγνωσε τα μαλλιά σου από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Διαφορετικά, τα λέπια της τρίχας θα ανοίξουν, πράγμα που θα οδηγήσει στο κατσάρωμα των μαλλιών και θα τα κάνει να μπερδευτούν ευκολότερα. Εάν στεγνώνεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, τα λέπια, αντίθετα, θα ενώνονται και θα προσθέσουν μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σου.

3. Κρατάς το πιστολάκι με λάθος χέρι

Κρατώντας το πιστολάκι με το καλό σου χέρι μπορεί να σου φαίνεται φυσιολογικό - αυτό άλλωστε κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά είναι λάθος επειδή χρειάζεσαι τη δύναμη και την επιδεξιότητα αυτού του χεριού για το styling και τoν διαχωρισμό των τουφών των μαλλιών. Αν αλλάξεις όμως χέρι θα σε βοηθήσει να ελέγξεις καλύτερα τη διαδικασία, να δουλέψεις με την χτένα πιο αποτελεσματικά και να καταναλώσεις λιγότερη προσπάθεια γενικά.

4. Τραβάς τα μαλλιά προς τα κάτω

Βουρτσίζοντας και στεγνώνοντας τα μαλλιά σου προς τα κάτω μειώνεις κάθε πιθανότητα να αποκτήσουν όγκο. Αντ 'αυτού, πιάσε τις άκρες των μαλλιών σου με μια χτένα και κατεύθυνε το ρεύμα του ζεστού (όχι καυτού) αέρα στην τούφα. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ένα ογκώδες, «ζωντανό» και μαλακό αποτέλεσμα.

Διάβασε και αυτό: Έτσι θα καταφέρεις να διώξεις τη ψαλίδα χωρίς να κουρευτείς

5. Κρατάς το πιστολάκι πολύ κοντά στο κεφάλι σου

Αν κρατήσεις το πιστολάκι κοντά στο κεφάλι σου, όχι μόνο θα κάνεις τα μαλλιά σου πιο εύθραυστα, αλλά μπορεί επίσης να κάψεις το δέρμα στο κεφάλι σου. Να θυμάσαι ότι 30 εκατοστά είναι η συνιστώμενη απόσταση που πρέπει να κρατάς ανάμεσα στο πιστολάκι και το κεφάλι σου. Πώς μπορείς να το μετρήσεις; Απλά κράτα το πιστολάκι στην απόσταση που έχει ο τεντωμένος σου βραχίονας.

6. Αφήνεις τα μαλλιά σου τυλιγμένα σε πετσέτα για πολύ ώρα

Μην αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν μέσα σε μια πετσέτα για περισσότερο από 30 λεπτά, ειδικά εάν είναι από βαμβάκι. Τα σωματίδια αυτού του υφάσματος δημιουργούν τριβή και κάνουν τα μαλλιά πιο ευαίσθητα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. Επίλεξε μια μαλακότερη πετσέτα κατασκευασμένη από μικροΐνες και άφησε τα μαλλιά σου τυλιγμένα σε αυτή αλλά όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Μια σημαντική λεπτομέρεια: τα πυκνά μαλλιά πρέπει να είναι περίπου τα μισά στεγνά πριν χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι, ενώ τα λεπτά μαλλιά ή μεσαίου πάχους πρέπει να είναι περίπου 80% στεγνά.

Καλό στέγνωμα!