Κατεστραμμένα μαλλιά: Τρόποι για να τα επαναφέρετε άμεσα

31.01.2020
Κατεστραμμένα μαλλιά: Τρόποι για να τα επαναφέρετε άμεσα
Όσο προσεκτική και να είσαι με την περιποίηση και την φροντίδα των μαλλιών σου, υπάρχει πιθανότητα σε κάποια περίοδο της ζωής σου να αποκτήσεις κατεστραμμένα μαλλιά.

Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Κακή διατροφή, μια κακής ποιότητας βαφή, ένα λάθος κούρεμα, το υπερβολικό styling, καθώς και οι ορμονικές διαταραχές, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου να υποφέρουν, να σπάσουν και να δείχνουν ταλαιπωρημένα.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά να ακολουθήσεις τα tips μας!

  • Δώσε βάση στη διατροφή σου. Εμπλούτισε το καθημερινό σου διαιτολόγιο με πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι, αυγό), αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο. ‘Όλες αυτές οι τροφές περιέχουν συστατικά που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σου, θα τους χαρίσουν την χαμένη τους λάμψη και θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους.
  • Μην το παρακάνεις με το σεσουάρ και τις υπόλοιπες συσκευές styling. Ο ζεστός αέρας και η θερμότητα των εργαλείων styling, ταλαιπωρούν τα μαλλιά, ειδικά όταν γίνεται υπερβολική χρήση. Όσο πιο νωρίς ξεκινάς να στεγνώνεις/ισιώνεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο πολύ τα εκθέτεις σε μεγάλη θερμότητα. Περίμενε μέχρι να είναι σχεδόν στεγνά πριν αρχίσεις να τα χτενίζεις. Μακροπρόθεσμα θα δεις πως έτσι θα διατηρούνται πολύ πιο μαλακά.
  • Λιγότερο ξηρό σαμπουάν. Τα ξηρό σαμπουάν είναι ένα προϊόν που μας έχει λύσει τα χέρια, μας βοηθάει να φτιάξουμε τα μαλλιά μας, εύκολα, χωρίς νερό, και να ανανεώσουμε την εμφάνιση μας σε λίγα λεπτά. Παρόλα αυτά μην αφήνεις πολλές ημέρες τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχουν υποστεί ζημιά, χωρίς σαμπουάν, conditioner και μάσκα, καθώς αυτά είναι προϊόντα που προσφέρουν στην τρίχα βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, που την έχει πολύ ανάγκη - ειδικά μετά από styling.
  • Argan Oil to the rescue! Το λάδι argan, χαρακτηρίζεται ως «ρευστός χρυσός» και όχι άδικα αφού ενυδατώνει βαθιά την τρίχα, καταπολεμά το φριζάρισμα και δίνει μοναδική λάμψη στα μαλλιά. Χρησιμοποίησε το σκέτο ως βάση για DIY μάσκες ή αναζήτησε προϊόντα που να το περιέχουν και θα δεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου να παίρνουν ξανά ζωή!
  • Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα. Κάθε μάσκα, σαμπουάν και conditioner αποτελείται από εξειδικευμένη φόρμουλα και περιέχει υλικά που αφορούν συγκεκριμένη θεραπεία για τα μαλλιά. Ανάλογα με το είδος μαλλιών που έχεις και την ανάγκη τους, πρέπει να χρησιμοποιείς και τα κατάλληλα προϊόντα. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζεις ώστε να είσαι σίγουρη πως θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάτω σου έχουμε επιλέξει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, από το Zizel Beauty Shop, για κατεστραμμένα μαλλιά που θα θρέψουν σε βάθος τα μαλλιά σου και θα τα επαναφέρουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Kérastase Resistance Masque Therapiste (200ml)

Θεραπεία που ανανεώνει την ποιότητα της τρίχας, ιδανική για χοντρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Kérastase Resistance Soin Premier Therapiste (200ml)

Θεραπευτικό conditioner που ανανεώνει την ποιότητα της τρίχας πριν το λούσιμο, ιδανικό για λεπτά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Δώστε στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας μια δεύτερη ζωή!

saryna KEY BOHA Shea 60% Natural Keratin (12ml)

Η απόλυτη αμπούλα για τα μαλλιά! Αμπούλα θεραπείας με φυσική κερατίνη αμινοξέα και πρωτεΐνες! Η λύση για τα ξηρά, κατεστραμμένα, φθαρμένα, βαμμένα και με ανταύγειες μαλλιά!

saryna KEY Pure African Shea Butter Damage Repair (300ml)

Για: Ξηρά, φθαρμένα μαλλιά με ψαλίδα. Πως λειτουργεί: Το Damage Repair Shea Butter σχεδιάστηκε για την περιποίηση, αποκατάσταση και επανόρθωση των μαλλιών. Έχει υψηλή συγκέντρωση Shea Butter, το οποίο περιέχει: βιταμίνες A, E, F, αμινοξέα και κερατίνη. Η φυσική κερατίνη της θεραπείας βοηθά στη δημιουργία απαλών και λαμπερών μαλλιών, ενώ τα αμινοξέα αναπτύσσουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την αποκατάσταση και αναπλήρωση των ξηρών, φθαρμένων μαλλιών.

saryna KEY Pure African Shea Shampoo Damage Repair (300ml)

Για: Ξηρά, φθαρμένα μαλλιά με ψαλίδα.

Πως λειτουργεί: Το Damage Repair Treatment Shampoo περιέχει Shea butter, μια φυσική πηγή κερατίνης. Περιέχει επίσης βαμβάκι και πρωτεΐνες μεταξιού που μαλακώνουν τα μαλλιά. Αυτή η φόρμουλα είναι εμποτισμένη με την προβιταμίνη Β5 για αναζωογόνηση των μαλλιών, μια ενεργή πρωτεΐνη για βελτίωση της υφής και αμινοξέα για πρόσθετη δύναμη.

Olaplex Hair Perfector No 3 (100ml)

Είναι το τρίτο μέρος της θεραπείας που δημιούργησε επανάσταση στην παγκόσμια κομμωτική βιομηχανία. Με την χρήση του και αφού έχουν προηγηθεί το Olaplex Νο1 και Olaplex Νο2 μέσα στο κομμωτήριο μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας άθραυστα, εξασφαλίζοντας την αποφυγή δημιουργίας ψαλίδας και σπασμένων ακρών!

Moroccanoil Restorative Hair Mask (250ml)

Η Restorative Hair Mask είναι σημαντική για μαλλιά που είναι αδύναμα, κατεστραμμένα ή ταλαιπωρημένα από τις βαφές. Αυτή η 5λεπτη ή 7λεπτη θεραπεία αναζωογόνησης αποκαθιστά γρήγορα τα μαλλιά που την έχουν ανάγκη.

Moroccanoil Oil Treatment (100ml)

Το Moroccanoil Oil Treatment είναι ένα εργαλείο φροντίδας, styling και τελειώματος με μία μοναδική φόρμουλα από έλαιο Argan που απορροφάται αμέσως από την τρίχα, προσδίδοντας λάμψη και μεταξένια τελειότητα σε όλους τους τύπους μαλλιών. Για εσάς που έχετε κανονικά και χονδρά μαλλιά..

info

To site του ZIZEL Beauty Shop

Το ZIZEL Beauty Shop στο facebook

Το ZIZEL Beauty Shop στο instagram