Καφεΐνη: Το απρόσμενο «όπλο» για την προστασία των μαλλιών σου

23.01.2021
Καφεΐνη: Το απρόσμενο «όπλο» για την προστασία των μαλλιών σου
Tη γνωρίζεις σαν τον μοναδικό λόγο που καταφέρνεις να σηκώνεσαι καθημερινά από το κρεβάτι αλλά η καφεΐνη έχει τώρα και μια άλλη χρησιμότητα: να αναλάβει ρόλο στη βιομηχανία περιποίησης μαλλιών. Και σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα ενδιαφέροντα συστατικά που βλέπεις σε όλο το instagram, αυτή η νέα πληθώρα σαμπουάν, μαλακτικών και θεραπειών με καφεΐνη, έχει την επιστήμη στο πλευρό της.

Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η καφεΐνη διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σου, εξηγεί στο Cosmopolitan η Bridgette Hill, τριχολόγος και hair colorist στο Paul Labrecque Salon and Skincare στη Νέα Υόρκη. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί το αίμα είναι αυτό που τροφοδοτεί το τριχωτό της κεφαλής σoυ με οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές. Εάν δεν παίρνει αρκετό - και αυτό μπορεί να συμβεί, κυρίως λόγω των γονιδίων ή κάποιας δίαιτας - τα θυλάκια και οι τρίχες των μαλλιών σου υποφέρουν, οδηγώντας σε ξηρότητα, αραίωση ή απώλεια μαλλιών. Να γιατί τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να αποτελέσουν μια σημαντική προσθήκη στη ρουτίνα σου.

Σχετικά με αυτό το θέμα της απώλειας μαλλιών: Η καφεΐνη εξουδετερώνει φυσικά την DHT, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για αυτήν, λέει ο δερματολόγος Dhaval Bhanusali, ιδρυτής της Hudson Dermatology and Laser Surgery στη Νέα Υόρκη. Η καφεΐνη βοηθάει επίσης τα μαλλιά σου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, όπως κάνει και η μινοξιδίλη - γνωστή και σε δημοφιλείς θεραπείες όπως η Rogaine. Βασικά λοιπόν, σκέψου την περιποίηση μαλλιών με καφεΐνη ως μια μορφή πρόληψης και ως έναν προληπτικό τρόπο για να έχεις, πιο πλούσια, πιο υγιή μαλλιά.

Υπάρχει μόνο κάτι σημαντικό. Τα προϊόντα καφεΐνης χρειάζονται περίπου τρεις μήνες συνεχούς χρήσης για να λειτουργήσουν. Οπότε κάνε λίγη υπομονή και δεν θα αργήσεις να δεις τα αποτελέσματα.