Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν θέλεις να λούζεσαι λιγότερο συχνά

01.04.2021
Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν θέλεις να λούζεσαι λιγότερο συχνά
Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για πιο υγιή μαλλιά και κρανίο

Για πολλές γυναίκες σήμερα, η καθαριότητα έχει γίνει εμμονή. Θέλουν να απομακρύνουν και το τελευταίο νεκρό κύτταρο από τα πρόσωπά τους και κάθε ίχνος λιπαρότητας μακριά από τις ρίζες των μαλλιών τους. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες λούζονται καθημερινά, ακόμα κι αν αυτό είναι επιβλαβές για τη γενική υγεία των τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών τους.

Φαγούρα στο κεφάλι: Οι βασικοί λόγοι πίσω από αυτή τη συχνή ενόχληση

Η πιστοποιημένη τριχολόγος και χρωματιστής Bridgette Hill μοιράζεται τις συμβουλές της τη σωστή συχνότητα λουσίματος, ανάλογα με τον τύπο μαλλιών.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του καθημερινού λουσίματος

Με τον ίδιο τρόπο που η υπερβολική απολέπιση του προσώπου οδηγεί σε διαταραχή του φραγμού του δέρματος, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή, τα σπυράκια και πιθανές βακτηριακές λοιμώξεις, το καθημερινό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στρώμα σμήγματος του τριχωτού της κεφαλής, οδηγώντας σε διαταραχή της υγείας των μαλλιών. Όταν το τριχωτό της κεφαλής δεν έχει σωστή τη υγρασία, τα μαλλιά αφυδατώνονται και γίνονται ευαίσθητα στη θραύση και το φριζάρισμα.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι;

Το μυστικό για υγιή μαλλιά είναι να τα πλένεις σύμφωνα με την υφή, την πυκνότητα και το πάχος τους. Δες παρακάτω πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τους:

Λεπτά έως μεσαία ίσια ή σπαστά μαλλιά
Εάν διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά σου "πέφτουν" στα μέσα της ημέρας λόγω ενός λιπαρού τριχωτού της κεφαλής, η Hill συνιστά να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε δεύτερη μέρα, ειδικά αν έχεις τη συνήθεια να χρησιμοποιείς styling προϊόντα. Προτίμησε ένα σαμπουάν με άργιλο, με βάση τα ορυκτά ή ανόργανα συστατικά για τη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Λεπτά έως μεσαία σγουρά μαλλιά
Η Hill προτείνει το λούσιμο αυτού του τύπου μαλλιών κάθε δεύτερη μέρα και σημειώνει πως, "Τα λεπτά, σγουρά μαλλιά χρειάζονται λούσιμο με ενυδατικά σαμπουάν".

Πυκνά και σπαστά μαλλιά
Λόγω του όγκου αυτού του τύπου μαλλιών, πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι δεν φαίνονται λιπαρά μέχρι την τρίτη ημέρα μετά το λούσιμο. Η Hill συνιστά το λούσιμο αυτού του τύπου μαλλιών όχι περισσότερο από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να μειώσεις πιθανές ζημιές και να διατηρήσεις την υγρασία σε όλη την τρίχα.

Πυκνά και σγουρά μαλλιά
Ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιών δεν χρειάζεται συχνό λούσιμο. Η Hill συνιστά, ωστόσο, να ξεπλένεις τα μαλλιά σου καθημερινά με νερό για να αναζωογονήσεις την υφή τους, εάν είναι απαραίτητο.