Το στυλ και χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

31.03.2021
Το στυλ και χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου
Αν δε ξέρεις τι να επιλέξεις, βασίσου στο σχήμα του προσώπου σου

Θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά και το look σου για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, αλλά δε ξέρεις τι να επιλέξεις; Ένα από τα καλύτερα κριτήρια για την επιλογή σου, είναι το σχήμα του προσώπου σου.

Πώς να καταλάβεις ποια χωρίστρα σου ταιριάζει περισσότερο

Τι θα είναι καλό λοιπόν να επιλέξεις αν έχεις...

Οβάλ πρόσωπο

Είσαι αρκετά τυχερή, γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στυλ μαλλιών. Επίσης, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σου, καλό θα είναι να ζητήσει από τον/την hair stylist να τα φιλάρει στο ύψος των ματιών, των ζυγωματικών ή των χειλιών, ανάλογα με το ποιο από τα χαρακτηριστικά θέλεις να τονίσεις. Σε ό,τι αφορά το χρώμα, μπορείς να κάνεις εναλλαγές 2-3 διαφορετικών τόνων του ίδιου χρώματος για να προσθέσεις βάθος ή να κάνεις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στο μπροστινό μέρος.

Τετράγωνο πρόσωπο
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα κούρεμα με μήκος που φτάνει στο πηγούνι, ένα αυστηρό καρέ ή ένα πολύ κοντό κούρεμα, προτιμώντας να αφήσεις φράντζα που θα καλύπτει ένα μέρος από το μέτωπο και θα αναδεικνύει τα μάτια σου. Εάν θέλεις τα μαλλιά σου να είναι μακριά, προτίμησε να κόψεις φαρδιές αφέλειες. Για το χρώμα, μπορείς να κάνεις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες που θα ξεκινούν από την κορυφή του κεφαλιού.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Κάνε ένα ασύμμετρο καρέ με επίπεδα και φράντζα ή ένα pixie cut για να αναδείξεις τη δομή των οστών στο πρόσωπό σου. Χρωματικά, μπορείς να κάνεις μια βάση πιο ανοιχτόχρωμη από το φυσικό σου χρώμα και να φωτίσεις με ανταύγειες.

Στρογγυλό πρόσωπο

Δοκίμασε ένα κούρεμα που θα τονίζει το πηγούνι σου, όπως μακριά μαλλιά με έντονο φιλάρισμα ή ένα αυστηρό καρέ με έντονο τελείωμα ή γυρισμα στις άκρες.

Τριγωνικό πρόσωπο

Κάνε μια coup με έντονο φιλάρισμα στό πλαϊνό μέρος για να εξισορροπήσεις τη γεωμετρία του προσώπου σου, με μήκος μέχρι τους ώμους ή λίγο κάτω από αυτούς.