Έχεις μακριά μαλλιά; Να πώς μπορείς να τα φροντίσεις σωστά

09.04.2021
Έχεις μακριά μαλλιά; Να πώς μπορείς να τα φροντίσεις σωστά
Τα καλύτερα tips για ονειρεμένα μαλλιά στο επιθυμητό μήκος

Τα μακριά, πλούσια δυνατά μαλλιά ήταν και είναι παραδοσιακά ένδειξη νεότητας και θηλυκότητας. Για να παραμείνουν όμως υγιή και λαμπερά, χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις βούρτσα μαλλιών;

Δες παρακάτω τα καλύτερα tips φροντίδας και συντήρησης των μακριών μαλλιών:

Προσεκτικό βούρτσισμα
Βούρτσισε τα μαλλιά σου κάνοντας απαλές κινήσεις και ξεμπλέκοντας πρώτα τις άκρες, για να μην ταλαιπωρήσεις τις ρίζες και προκαλέσεις σπάσιμο. Για να κάνεις το χτένισμα πιο εύκολο, άπλωσε πρώτα ένα leave-in κοντίσιονερ ή μια σταγόνα έλαιο. Απόφυγε τις σφιχτές αλογοουρές που ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

Κόψε τακτικά τις άκρες
Ακόμη κι αν θέλεις τα μαλλιά σου μακριά, είναι σημαντικό να κόβεις τις άκρες κάθε τρεις μήνες για να ανανεώσεις τις ταλαιπωρημένες άκρες και να τα βοηθήσεις να παραμείνουν υγιή, πλούσια και μακριά.

Μην παραμελείς την προστασία από τη θερμότητα
Τα θερμοπροστατευτικά σπρέι περιορίζουν τη φθορά από τα εργαλεία θερμότητας. Εφάρμοσε το πριν χρησιμοποιήσεις πιστολάκι μαλλιών ή ένα εργαλείο styling.

Τα σωστά προϊόντα
Εκτός από το κατάλληλο για εσένα σαμπουάν, conditioner και μάσκα, μπορείς να δοκιμάσεις ένα scrub για βαθύ καθαρισμό και αποτοξίνωση και ένα έλαιο για εξισορρόπηση και έλεγχο της λιπαρότητας.

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή
Μια υγιής και ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική όχι μόνο για τη συνολική υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας, αλλά και για τα μαλλιά μας. Κατανάλωσε πρωτεϊνες και συμβουλέψου το γιατρό σου για το ποια συμπληρώματα θα ήταν καλό να πάρεις.