Οι καλύτεροι τρόποι να μακρύνεις τα μαλλιά σου

24.08.2021
Οι καλύτεροι τρόποι να μακρύνεις τα μαλλιά σου
4 συμβουλές από επαγγελματίες στυλίστες

«Την ημέρα που θα αποφασίσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, θα πρέπει πραγματικά να αρχίσεις να τα φροντίζεις», λέει ο κομμωτής Mark Townsend.

Πώς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών που προκαλεί η υγρασία

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει σύντομος τρόπος να αποκτήσεις μακριά, πλούσια μαλλιά - πρόκειται για μια μεθοδική διαδικασία που διαρκεί μήνες. Από τις σωστές θεραπείες έως την υγιεινή διατροφή, ο Townsend και άλλοι επαγγελματίες μοιράζονται το πώς μπορείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

Κουρέψου τακτικά
Ένα ελάχιστο κούρεμα σε τακτικά διαστήματα διατηρεί το μήκος σου ενώ σε απαλλάσσει από τη ψαλίδα και τα σπασμένα άκρα που προκαλούνται από παράγοντες όπως η φυσική καταπόνηση ή τα εργαλεία θερμότητας. "Εάν αφεθούν στη μοίρα τους, τα σπασμένα άκρα μπορούν να λειτουργήσουν πιο ψηλά στον άξονα των μαλλιών", εξηγεί η hair stylist Vernon François. "Αν περιμένεις πολύ μεταξύ των κουρεμάτων, θα πρέπει τελικά να αφαιρέσεις περισσότερο μήκος στο τέλος". Προκειμένου να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή, οι περισσότεροι επαγγελματίες προτείνουν τουλάχιστον τρια κουρέματα το χρόνο.

Κάνε μια εβδομαδιαία θεραπεία ενυδάτωσης
Οι στυλίστες συμφωνούν ομόφωνα ότι μια εβδομαδιαία θεραπεία βαθιάς περιποίησης είναι σημαντική για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά ακόμη περισσότερο αν τα μαλλιά είναι λεπτά, σγουρά ή χρωματισμένα. Όσον αφορά στην εφαρμογή, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες. Είναι το παλαιότερο και πιο ξηρό μέρος των μαλλιών. Είναι λεπτότερα και εύθραυστα, οπότε δίνοντάς τους επιπλέον ενυδάτωση θα ελαχιστοποιήσεις το σπάσιμο.

Επαναξιολόγησε τη διατροφή σου
"Η πιο υγιεινή διατροφή για τα μαλλιά σου είναι η υγιεινή διατροφή γενικά - αυτή που βασίζεται σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα και είναι κυρίως φυτική", εξηγεί η διατροφολόγος Maria Marlowe, προσθέτοντας ότι τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C , οι βιταμίνες Β και τα ω-3 συνδέονται συχνότερα με πιο δυνατά και μακριά μαλλιά. Ο σύντομος κατάλογος προτεινόμενων τροφών της Marlowe περιλαμβάνει τα στρείδια, τις αχιβάδες, τα φασόλια, τα αυγά για πρωτεΐνη, τις πιπεριές, και τα σκούρα, φυλλώδη χόρτα για βιταμίνη C.

Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
"Το βαμβάκι ρουφάει όλη την υγρασία από τα μαλλιά μέσα σε μια νύχτα", λέει ο Townsend. Αντ 'αυτού, κοιμήσου σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία διατηρεί την υγρασία και μειώνει την τριβή, μειώνοντας έτσι τη ζημιά.