Πώς να στεγνώσεις σωστά τα μαλλιά σου με θερμότητα

27.08.2021
Πώς να στεγνώσεις σωστά τα μαλλιά σου με θερμότητα
Τα βήματα για υγιή και λαμπερά αποτελέσματα

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των μαλλιών είναι η ευελιξία τους. Μπορείς να τα στυλιζάρεις σε εντυπωσιακές μπούκλες ή με ένα κομψό ίσιωμα. Και ενώ το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι είναι μια διαδικασία που μπορεί να φαίνεται απλή με την πρώτη ματιά, αν δεν είσαι προσεκτική, θα μπορούσες να καταλήξεις με σημαντικές ζημιές από τη θερμότητα.

Επαγγελματίες από το χώρο του hair styling και της περιποίησης μαλλιών μοιράζονται τα βήματα για να στεγνώσεις σωστά τα μαλλιά σου με θερμότητα:

Βήμα 1: Καθάρισε και περιποιήσου τα μαλλιά σου
Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με φρεσκοπλυμένα και περιποιημένα μαλλιά. Ενώ δουλεύεις το μαλακτικό στα μαλλιά σου, ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου με μια βούρτσα. Μόλις λύσεις όλους τους κόμους, ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό και μετά τελείωσε με δροσερό νερό πριν στεγνώσεις με πετσέτα. Κατά προτίμηση, λούσε τα μαλλιά σου τρεις έως τέσσερις φορές. Η συσσώρευση προϊόντων μπορεί να δυσκολέψει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε όσο πιο καθαρά είναι τα μαλλιά σου, τόσο το καλύτερο.

Βήμα 2: Εφάρμοσε Conditioner Leave-In
Μετά το ξέβγαλμα, εφάρμοσε ένα leave-in μαλακτικό ενώ είναι ακόμα υγρά. Στη συνέχεια, χώρισε τα μαλλιά σου σε τέσσερα έως έξι τμήματα και δούλεψε με τα χέρια σου το μαλακτικό σε κάθε ένα από αυτά.

Βήμα 3: Εφάρμοσε θερμοπροστατευτικό και στέγνωσε τα μαλλιά σου
Πέρασε από τα τμήματα μαλλιών έναν ορό προστασίας από τη θερμότητα και στη συνέχεια στέγνωσε τα. Κράτησε το πιστολάκι περίπου 10-15 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σου, ξεκινώντας από τις ρίζες και τελειώνοντας με τις άκρες σου.