Μήπως δεν λούζεις σωστά τα μαλλιά σου; Πώς θα το καταλάβεις

Μήπως δεν λούζεις σωστά τα μαλλιά σου; Πώς θα το καταλάβεις
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Τα σημάδια που, προσπαθούν να σου «πουν», οτι δε λούζεις και τόσο καλά τα μαλλιά σου

Για πολλές από εμάς, το λούσιμο των μαλλιών είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Βρέχουμε τα μαλλιά, προσθέτουμε σαμπουάν, ξεβγάζουμε και τέλος βάζουμε μαλακτική. Ωστόσο, υπάρχει πολύ περισσότερη τέχνη πίσω από το λούσιμο, και συχνά κάνουμε μικρά λάθη που επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας. Ας δούμε τα πιο κοινά ατοπήματα που μπορεί να κάνεις:

1. Επιλογή λάθους σαμπουάν

Χρησιμοποιώντας το λάθος σαμπουάν, μπορεί να καταλήξεις με αφυδατωμένα ή βαριά μαλλιά. Είναι σημαντικό να επιλέγεις προϊόντα ανάλογα με τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου. Τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται ελαφριά σαμπουάν με πρωτεΐνες για όγκο, ενώ τα χοντρά μαλλιά θα επωφεληθούν από ενυδατικά σαμπουάν που διατηρούν την απαλότητά τους.

2. Λούσιμο με καυτό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει την τρίχα και να αποδυναμώσει τις ρίζες. Αντί για αυτό, προτίμησε χλιαρό νερό κατά το λούσιμο για να επιτρέψεις στα προϊόντα να διεισδύσουν καλύτερα. Ολοκλήρωσε με κρύο νερό για να κλείσεις τους πόρους και να διατηρήσεις την υγρασία.

3. Αγνοείς το χτένισμα πριν το λούσιμο

Μην παραλείπεις να χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν τα βρέξεις. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση υπολειμμάτων προϊόντων και αποτρέπει το μπλέξιμο όταν είναι βρεγμένα. Θα εκπλαγείς από τη διαφορά που μπορεί να κάνει!

4. Τρίβεις τα μαλλιά με την πετσέτα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ ευαίσθητα, οπότε η τριβή με την πετσέτα μπορεί να τα βλάψει. Αντί να τα τρίβεις, τύλιξέ τα απαλά με μια πετσέτα απο μικροίνες και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

5. Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν για πολύ καιρό

Δοκίμασε να αλλάζεις σαμπουάν κάθε 2-3 μήνες. Ακόμα και αν ξεβγάζεσαι καλά, μικρές ποσότητες σαμπουάν συσσωρεύονται και βαραίνουν τα μαλλιά σου.

6. Βάζεις μαλακτική στις ρίζες

Μην εφαρμόζεις μαλακτική στις ρίζες των μαλλιών. Το conditioner πρέπει να μπαίνει μόνο στις άκρες, καθώς οι ρίζες ανακτούν την ενυδάτωσή τους από το φυσικό σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής. Η μαλακτική στις ρίζες μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα και να επηρεάσει την υγεία των άκρων, που είναι πιο ευάλωτα στη φθορά και την ψαλίδα.

7. Βάζεις το conditioner πριν την μάσκα

Αυτό είναι ένα σύνηθες, αλλα μεγάλο λάθος που συμβαίνει κατά το λούσιμο. Το conditioner πρέπει να εφαρμόζεται ως last step για να κλείσει τα λέπια της τρίχας.

Αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο και προσοχή στη διαδικασία λουσίματος, μπορείς να διασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά!

Τελευταία τροποποίηση στις 18.10.2024 - 02:08