Τα βασικά για άψογα & τρέντι φρύδια βήμα-βήμα

06.05.2015
Τα φρύδια είναι η κορνίζα που αναδεικνύει το βλέμμα, λένε οι κορυφαίοι μέικαπ άρτιστ. Πώς όμως να δώσεις άψογο σχήμα στα φρύδια σου και να τα «καθαρίσεις» χωρίς να τα μαδήσεις, ώστε να παραμείνεις στο πνεύμα της μόδας και ταυτόχρονα να υπογραμμίσεις τα μάτια σου; Αυτός ο οδηγός βήμα-βήμα για να δημιουργήσεις τέλεια φρύδια στο σπίτι θα σε βγάλει από δίλημμα. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Το έντονο, «φυσικό» φρύδι που είδαμε να επικρατεί σε όλες ανεξαιρέτως τις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών, παραμένει στο επίκεντρο των τάσεων για ακόμη ένα χρόνο -τουλάχιστον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ν' αφήσεις τα δικά σου να φυτρώνουν ανεξέλεγκτα. Σημαίνει απλά ότι θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το τσιμπιδάκι για να μην καταλήξεις σαν ρετρό καρικατούρα από τα 90's.

Άλλωστε, ως γνωστόν, τα καθαρά και σωστά σχηματισμένα φρύδια ζωντανεύουν το βλέμμα και κρύβουν χρόνια από την ηλικία σου στο λεπτό. Δες λοιπόν πώς θα τα αποκτήσεις:

Τι θα χρειαστείς

  • Τσιμπιδάκι
  • Βουρτσάκι φρυδιών
  • Ψαλιδάκι
  • 2πλό καθρέφτη (απλό και μεγεθυντικό)
  • Λευκό μολύβι
  • Μολύβι ή σκιά φρυδιών (προαιρετικά)

Η διαδικασία βήμα-βήμα

  • Στάσου ευθεία μπροστά σε έναν απλό καλοφωτισμένο καθρέφτη και... γνωρίσου με τα φρύδια σου. Η ιδέα είναι να τους δώσεις ένα πιο καθαρό σχήμα ακολουθώντας απλά τη φυσική τους γραμμή.

Με το λευκό μολύβι στο ένα χέρι και οδηγό τη λαβή από το βουρτσάκι των φρυδιών στο άλλο σημάδεψε:

1. Την αρχή του φρυδιού σου με μια γραμμή -δηλ. το σημείο που ξεκινάει το φρύδι αν προεκτείνεις προς τα πάνω τη γραμμή τη μύτης.

2. Την «καμάρα» ή το ψηλότερο σημείο της καμπύλης του φρυδιού σου με μία βουλίτσα από τη κάτω και μία από την πάνω πλευρά. Η καμάρα σου βρίσκεται στην προέκταση της ευθείας που σχηματίζει το πλάι της μύτης σου με την έξω πλευρά της κόρης του ματιού σου.

3. Το τέλος του φρυδιού σου -δηλ. το σημείο που βρίσκεται στην προέκταση της ευθείας που σχηματίζει το πλάι της μύτης σου με την εξωτερική γωνία του ματιού σου.

Η απόσταση από το σημείο 1 έως το σημείο 3 (βλ. σημείο 4 στη φωτογραφία) είναι το μήκος του φρυδιού σου. Το σωστό μήκος φρυδιού πρέπει να σχηματίζει μια νοητή παράλληλη γραμμή σε σχέση με το πάτωμα και σου εξασφαλίζει μια φυσική, κολακευτική έκφραση. Αν το φρύδι σου βγει πιο κοντό απ' ό,τι πρέπει, θα αποκτήσεις μια έκφραση ψεύτικης απορίας ή θυμού, ενώ αν μείνει πιο μακρύ απ' ό,τι χρειάζεται το βλέμμα σου θα δείχνει κάπως βαρύ και «θλιμμένο».

  • Ένωσε με το λευκό μολύβι τα σημεία που έχει σημαδέψει γύρω από το φρύδι σου. Αυτό θα σου δώσει με ακριβώς το περίγραμμα των φρυδιών σου και την περιοχή όπου πρέπει να κινηθείς, όπως μας δείχνει εδώ στη φωτογραφία η beauty blogger, Μισέλ Φαν.
  • Χρησιμοποιώντας τον μεγεθυντικό καθρέφτη βγάλε προσεκτικά με το τσιμπιδάκι αποκλειστικά και μόνο όσες τριχούλες βρίσκονται έξω ή πάνω στη λευκή γραμμή. Προσοχή: καλύτερα να αφαιρέσεις λιγότερες τρίχες κι αν χρειαστεί να κάνεις τη διόρθωση αργότερα, παρά να πάρεις φόρα και να δημιουργήσεις κενά εδώ κι εκεί. Επίσης, αν κάποιες τριχούλες στην άκρη του φρυδιού σου είναι πολύ μακριές κι αν τις ξεριζώσεις το φρύδι σου θα κοντύνει πολύ, χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για να τις κουρέψεις στο σωστό σημείο.
  • Καθάρισε τα ίχνη του λευκού περιγράμματος.
  • Έλεγξε το αποτέλεσμα στον απλό καθρέφτη. Αν είσαι τελειομανής θυμήσου το μυστικό των τοπ μακιγιέρ: τα φρύδια σου πρέπει να μοιάζουν μεταξύ τους σαν αδέλφια, όχι σαν δίδυμα!
  • Βγάλε με το τσιμπιδάκι τυχόν τριχούλες που μπορεί να φυτρώνουν εδώ κι εκεί στο σταθερό βλέφαρο, πιο μακριά από το περίγραμμα των φρυδιών σου.
  • Βούρτσισε τα φρύδια σου στη φυσική τους θέση, με μια ελαφριά κλίση προς τα πάνω και προς τα έξω.
  • Για μια πιο φροντισμένη εμφάνιση, «γέμισε» τα με ένα μολύβι ή σκιά φρυδιών. Προσοχή, για πιο φυσικό αποτέλεσμα: αν είσαι μελαχρινή διάλεξε μια απόχρωση 3 τόνους πιο ανοιχτή από το χρώμα των μαλλιών σου. Αν είσαι ξανθιά η απόχρωση του μολυβιού πρέπει να είναι 2-3 τόνους πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών σου.
  • Βούρτσισε ξανά τα φρύδια σου με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω κι είσαι έτοιμη: Κουκλίτσα σωστή!

Δες εδώ σε βίντεο όλη τη διαδικασία, όπως την εφαρμόζει η beauty blogger Μισέλ Φαν, από τη Βοστώνη των Η.Π.Α: