Έχεις ξηρό δέρμα; Η δροσιστική, αναζωογονητική μάσκα προσώπου με 3 + 1 υλικά που θα λατρέψεις

05.04.2018
Έχεις ξηρό δέρμα; Η δροσιστική, αναζωογονητική μάσκα προσώπου με 3 + 1 υλικά που θα λατρέψεις
Το καλοκαίρι πλησιάζει και η ενυδάτωση του δέρματός μας αποτελεί το κύριο μέλημά μας για τους καυτούς μήνες που μας περιμένουν.

Δυστυχώς, τα ξηρά δέρματα δεν… περνούν και τόσο καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η έκθεση στον ήλιο, η πολλή ζέστη, ο ιδρώτας και τα υγρά που χάνουμε μέσω αυτού, ταλαιπωρούν πολύ το πρόσωπό μας , αφήνοντας το θαμπό και ταλαιπωρημένο, χωρίς τη φρεσκάδα που όλες επιθυμούμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δροσίσουμε και να ενυδατώσουμε άμεσα το πρόσωπό μας παράλληλα φυσικά με τη χρήση σωστών ενυδατικών και αντηλιακών προϊόντων;

Να πούμε το μεγάλο «ναι» σε μια μάσκα ομορφιά δοκιμασμένη και απόλυτα αποτελεσματική που όπια γυναίκα δοκίμασε σίγουρα τη λάτρεψε. Βάση της; Το γιαούρτι.

Μόλις την ετοιμάσεις θα χρειαστεί να την απλώσεις προσεκτικά στο πρόσωπό σου –αφού πρώτα το έχεις καθαρίσει- και να περιμένεις 20 λεπτά απολαμβάνοντας τη αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που θα σου χαρίσει. Ξεπλένεις το πρόσωπό σου με παγωμένο νερό και… voilà. Το δέρμα σου λάμπει!

Τι θα χρειαστείς

  • ½ κούπα πλήρες γιαούρτι
  • ½ αβοκάντο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς θα την ετοιμάσεις

Η διαδικασία παρασκευής της είναι κάτι περισσότερο από απλή.

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο μας και το πολτοποιούμε είτε με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας είτε βάζοντας το στο blender και χτυπώντας το σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις η πάστα του είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι μας και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Λοιπόν, θα τη δοκιμάσεις;