Περιποίηση προσώπου: Ένας οδηγός για αρχάριες

20.04.2018
Περιποίηση προσώπου: Ένας οδηγός για αρχάριες
Τα βασικότερα προϊόντα που θα χρειαστείς για τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, είναι πιθανό να ανακαλύπτεις μόλις τώρα το μαγικό κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης του προσώπου. Η αγορά και τα καταστήματα καλλυντικών έχουν γεμίσει με διαφόρων ειδών προϊόντα που, ειδικά μια αρχάρια, μπορούν εύκολα να τη μπερδέψουν και να την κάνουν να αισθάνεται πως τα χρειάζεται όλα ανεξαιρέτως.

Παρακάτω, θα βρεις τα πέντε βασικότερα προϊόντα περιποίησης που χρειάζεσαι στην καθημερινή ή εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου.

Ένα καλό καθαριστικό

Προσοχή στα καθαριστικά προσώπου που κυκλοφορούν στην αγορά και σου υπόσχονται τα πάντα. Η δουλειά του καθαριστικού είναι να απομακρύνει από το πρόσωπο σου τους ρύπους, και όχι να σε ενυδατώσει ή να σου κάνει απολέπιση. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι σημαντικό να το συμπεριλάβεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Προτίμησε κάτι που είναι κατάλληλο για τον τύπο επιδερμίδας σου.

Ένα προϊόν απολέπισης

Αν και απαραίτητη, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν πρέπει να το παρακάνεις με την απολέπιση. Μπορεί η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και η απαλότητα του δέρματος να ακούγονται δελεαστικά, αλλά αν ξεφύγεις από τα όρια μπορεί να κάνεις κακό στην επιδερμίδα σου. Ειδικά αν είσαι αρχάρια, προτίμησε ένα ήπιο απολεπιστικό και χρησιμοποίησε το -τουλάχιστον για αρχή- μία φορά την εβδομάδα.

Ένα serum

Το serum είναι ένα προϊόν πλούσιο σε δραστικά συστατικά σε κρεμώδη υφή ή μορφή gel και εφαρμόζεται πριν την ενυδατική κρέμα. Αυτό που κάνει, είναι να ενισχύει τα αποτελέσματα των προϊόντων που ήδη χρησιμοποιείς. Για να είσαι σίγουρη πως θα κάνεις τη σωστή επιλογή του serum, σκέψου τις πραγματικές ανάγκες του δέρματός σου. Αν χρειάζεσαι ενυδάτωση, δοκίμασε κάτι με υαλουρονικό οξύ. Αν χρειάζεσαι πρόληψη ή φροντίδα ακμής, δοκίμασε βιταμίνη C ή ρετινόλη.

Μια ελαφριά αλλά καλή ενυδατική

Όλοι χρειάζονται ενυδάτωση. Ναι όλοι, ακόμα και εκείνοι με λιπαρή επιδερμίδα και ακμή. Αν ανήκεις σε εκείνες που αντιμετωπίζουν μια πιο λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί να αποφεύγεις την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας γιατί φοβάσαι πως θα γίνεις ακόμα πιο λιπαρή, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Αν την παραλείψεις, το δέρμα σου προκειμένου να ισορροπήσει την ενυδάτωση, θα παράξει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Όπως και με το σέρουμ, είναι σημαντικό να κάνεις την κατάλληλη επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Ένα αντηλιακό

Η εφαρμογή ενός αντηλιακού είναι σημαντικό να γίνεται σε καθημερινή βάση, και όχι μόνο της καλοκαιρινές ημέρες που πηγαίνεις στη θάλασσα. Πρόκειται για το τελευταίο αλλά ίσως και σημαντικότερο βήμα της ρουτίνας σου. Ακόμα και αν παραμελήσεις τα υπόλοιπα, είναι ζήτημα υγείας να προστατεύεις το δέρμα σου από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.