Τι σχέση έχει ο ιδρώτας με την ακμή και πώς θα καταπολεμήσεις ένα ξαφνικό ξέσπασμα;

01.08.2018
Τι σχέση έχει ο ιδρώτας με την ακμή και πώς θα καταπολεμήσεις ένα ξαφνικό ξέσπασμα;
Έχεις προσέξει πως ο ιδρώτας χειροτερεύει την ακμή σου; Ακόμα κι αν έχεις συνήθως καθαρό δέρμα, ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνισή της. Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν είναι ο ιδρώτας ο υπαίτιος!

Σύμφωνα με μία επαναστατική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences όταν ιδρώνεις, το σώμα σου παράγει ένα φυσικό αντιβιωτικό που λέγεται dermcidin το οποίο προστατεύει το δέρμα σκοτώνοντας άμεσα τα βακτήρια και τους μύκητες που έρχονται σε επαφή με αυτό. Ο ιδρώτας, μάλιστα, μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματός σου λειτουργώντας, τελικά, σαν φράγμα στα εξωτερικά βακτήρια.

Διάβασε επίσης: Πώς να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα σου

Ο πραγματικός υπαίτιος της ακμής σου αυτή την εποχή, είναι κατά πάσα πιθανότητα το αντηλιακό ή κάποιο άλλο προιόν περιποίησης! Προτίμησε προιόντα μη φαγεσωρογόνα και φυσικά, αν μιλάμε για ιδρώτα που προκαλείται από την άσκηση και όχι από τη θερμοκρασία, καθάρισε εντελώς το πρόσωπό σου πριν από κάθε προπόνηση.

Αν παρ'όλα αυτά παρουσιάστει κάποιο σπυράκι, να πώς θα το καταπολεμήσεις γρήγορα!

Δες και αυτό: Έτσι θα κάνεις τη μύτη σου να φαίνεται μικρότερη με το μακιγιάζ

Βήμα 1: Αν είναι σε πρωταρχικό στάδιο, σπάσε μία ασπιρίνη και φτιάξε μια πάστα με ελάχιστο νερό. Εφάρμοσέ την πάνω στο σπυράκι για 10 λεπτά και ύστερα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Βήμα 2: Χρησιμοποίησε λίγο βάμμα ιωδίου ή πρόπολης τοπικά πάνω στο σπυράκι και άφησέ το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.