Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 30! Έτσι θα το καταφέρεις...

26.08.2018
Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 30! Έτσι θα το καταφέρεις...
7 βήματα για δέρμα καλύτερο κι από πριν!

Είναι γεγονός. Οι περισσότερες γυναίκες δεν σκεφτόμαστε αρκετά την υγεία της επιδερμίδας μας μέχρι να περάσουμε και το κατώφλι των 30! Άπαξ και το περάσουμε, ωστόσο, αρχίζουν και οι πρώτες αλλαγές... στο σώμα και το πρόσωπό μας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να σχεδιάσει η κάθε μία από εμάς μια ρουτίνα ομορφιάς που θα διατηρήσει την επιδερμίδα φρέσκια, λαμπερή και ελαστική για πολλά ακόμα χρόνια. Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να κάνεις σήμερα και κάθε μέρα, για τέλειο δέρμα που θα διαρκέσει... για πάντα!

Διάβασε επίσης: Ο λόγος για τον οποίο το πρόσωπό σου γεμίζει σπυράκια κρύβεται… στο νεσεσέρ σου

#1 Διάλεξε σοφά το μακιγιάζ σου

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να μην φορούν καν μακιγιάζ για να αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει όμως στην πραγματικότητα αν επιλέξεις σωστά τα προιόντα, το μακιγιάζ μπορεί να θωρακίσει το δέρμα σου από τις εξωτερικές συνθήκες. Επίλεξε ένα foundation με SPF και σύνθεση κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου. Φρόντισε, αν το δέρμα σου είναι λιπαρό, να έχει μη φαγεσορωγόνα συστατικά.

#2 Μην ξεχνάς τον λαιμό σου

Μπορεί ακόμα να δείχνει τέλειος, όμως κάποια στιγμή θα επηρεαστεί από την... βαρύτητα και τότε θα εύχεσαι να είχες κάνει προληπτικά κάποιες κινήσεις. Προμηθεύσου μία κρέμα ειδικά για την ενυδάτωση και σύσφιξη του λαιμού και του ντεκολτέ σου ή εφάρμοσε εκεί την ενυδατική σου. Μια ποσότητα αντίστοιχη με αυτή που βάζεις στο πρόσωπό σου, είναι αρκετή για τον λαιμό και το ντεκολτέ και μία ακόμα για τον σβέρκο και τα πλαινά του λαιμού.

#3 Βάζε πάντα κρέμα ματιών

Αν εώς τώρα μία ενυδατική προσώπου έμοιαζε αρκετή, τώρα ήρθε η ώρα ​να φροντίσεις εντατικά την περιοχή των ματιών, που δεν διαθέτει δικούς του σμηγματογόνους αδένες, με μία ειδική κρέμα. Είναι άλλωστε η πρώτη περιοχή που επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου! Εφάρμοσε την κρέμα ματιών στο κόκκαλο πάνω από τα ζυγωματικά και κάτω από το φρύδι και κάνε ελαφρύ μασάζ με ανοδικές κινήσεις σε κάθε εφαρμογή. Φρόντισε ώστε να μην πλησιάζει η κρέμα τα μάτια σου αφού αυτό μπορεί να τα ερεθίσει και να προκαλέσει έξτρα πρήξιμο.

#4 Στοπ στα μαντηλάκια! Ναι στο καθαριστικό!

Πλεόν, δεν νοείται να πέσεις για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς. Και μάλιστα, ένα μαντηλάκι καθαρισμού δεν φτάνει. Επένδυσε σε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου και κάνε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσει όλο το μακιγιάζ και την περιττή λιπαρότητα. Τα ίδια βήματα θα πρέπει να επαναλαμβάνεις όχι μονάχα κάθε βράδυ αλλά και κάθε πρωί.

Car shopping is difficult. Need mars pods ASAP I’m hungry

A post shared by Nikki Cruz (@nikki.cruz) on Jun 25, 2018 at 2:30am PDT

#5 Ξεκίνα να χρησιμοποιείς ρετινόλη ​

Ήρθε η ώρα για να βάλεις στη ρουτίνα σου το μαγικό συστατικό που επαναφέρει την νεανικότητα στο δέρμα σου από το κυτταρικό κιόλας επίπεδο: τη ρετινόλη. Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί: η ρετινόλη εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες, καθυστερεί κάθε σημάδι γήρατος, καταπολεμά την ενήλικη ακμή και μειώνει την εμφάνιση των πόρων! Ακούγεται θαυματουργή απλά γιατί είναι! Ξεκίνα με μία κρέμα που περιέρχει ρετινόλη σε μικρή ποσότητα, καθότι τα ενεργά της συστατικά χρειάζονται μήνες για να τα συνηθίσει το δέρμα σου.

#6 Άλλη (ρουτίνα) το πρωί, άλλη το βράδυ!

Αυτή η συνήθεια ας μείνει στη δεκαετία των 20. Πλέον το δέρμα σου θα επωφεληθεί πολύ περισσότερο από μια διαφορετική πρωινή και βραδινή τελετουργία. Επίλεξε για το πρωί, προιόντα με ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντηλιακή προστασία, προκειμένου να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις "επιθέσεις" του περιβάλλοντος. Το βράδυ, όταν από φυσικού του το δέρμα σου μπαίνει σε κατάσταση επανόρθωσης και αναδόμησης, βοήθησέ το με προιόντα που περιέχουν ρετινόλη και πεπτίδια, κάνε απολέπιση και εφάρμοσε μία πλούσια κρέμα για βαθιά ενυδάτωση.

#7 Κοιμήσου καθημερινά 8 ώρες

Αν λάτρεψες τα ξενύχτια στα 20, στα 30 το σώμα σου θα σου επιβάλλει να τα μειώσεις. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί το δέρμα σου δουλεύει υπερωρίες όσο εσύ... κοιμάσαι. Όπως ήδη ανέφερα, κατά τη διαρκεια της νύχτας το δέρμα επιδιορθώνει όλες τις φθορές της μέρας και αναπλάθεται. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε νύχτα και άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου με μία μεταξωτή που δεν θα προκαλέσει γραμμές ύπνου στο δέρμα σου.