Προσοχή στην ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σου – Πότε πρέπει να το πετάξεις;

15.08.2018
Προσοχή στην ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σου – Πότε πρέπει να το πετάξεις;
Τα αντηλιακά προϊόντα απαιτούν κι αυτά την προσοχή μας ακριβώς όπως οι κρέμες προσώπου και αυτές της περιποίησης του σώματός μας.

Πόσο σίγουρη είσαι ότι δικό σου αντηλιακό.. δεν έχει λήξει;

Λόγω του ότι οι περισσότερες από εμάς αγοράζουμε κάθε χρόνο περισσότερα από ένα αντηλιακά (σε άλλα αγαπάμε τη μυρωδιά, άλλα τα προμηθευόμαστε ως extra μαυριστικά, ενώ ούτε εκείνα με την υψηλή προστασία λείπουν από το νεσεσέρ μας), στο τέλος του καλοκαιριού σπανίως έχουμε ξεμείνει.

Αποτέλεσμα; Τα αντηλιακά μας περιμένουν υπομονετικά στο συρτάρι για το επόμενο καλοκαίρι. Πόσο σωστό είναι, όμως αυτό;

Αυτό εξαρτάται καθαρά από την ημερομηνία λήξης του κάθε προϊόντος. Οι αντηλιακές κρέμες για το πρόσωπο έχουν από τη στιγμή που θα ανοιχτούν διάρκεια ζωής έως και 12 μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις το επόμενο καλοκαίρι μόνο αν δεν παρατηρήσεις αλλοιώσεις στην υφή ή το άρωμά τους.

Διαβάστε ακόμη: Αντηλιακό ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου; Ιδού το «μαγικό» προϊόν

Από την άλλη, τα αντηλιακά σώματος μπορούν κι αυτά να διατηρηθούν αναλλοίωτα για 12 περίπου μήνες, αν αυτό αναγράφεται στη συσκευασία τους. Υπάρχουν και ορισμένα που έχουν την ένδειξη των 24 μηνών, ωστόσο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Οι συνέπειες χρήσης ληγμένου αντηλιακού

Ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα μας, οι αρνητικές συνέπειες χρήσης ληγμένου προϊόντος ποικίλουν. Από έναν απλό ερεθισμό μέχρι έντονο κνησμό και εμφάνιση εξανθημάτων, το δέρμα μας δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί πως… περνάει καλά όταν καλείται να δεχτεί στην επιφάνειά του κάθε είδους καλλυντικό που έχει λήξει.

Γι’ αυτό φρόντισε να μην προμηθεύεσαι κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό συσκευασιών με κρέμες ή λάδια αντηλιακής προστασίας, καθώς δύσκολα θα προλάβεις να τα χρησιμοποιήσεις προτού να «χαλάσουν»…