Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δημοφιλές λάδι rosehip

17.11.2018
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δημοφιλές λάδι rosehip
Μάθε τα πάντα για το σύμμαχο ομορφιάς της Kate Middleton

Όλες οι επιλογές της Δούκισσας Kate Middleton φαίνεται πως μετατρέπονται σε χρυσό - ή, τουλάχιστον, σε best-seller. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το λάδι Rosehip Oil, το οποίο το μέλος της βασιλικής οικογένειας άρχισε να χρησιμοποιεί όταν ήταν έγκυος στην Charlotte.

Τι ακριβώς όμως κάνει αυτό το ιδιαίτερο συστατικό; Τρεις κορυφαίοι ειδικοί στην φροντίδα της επιδερμίδα μοιράζονται όλα όσα πρέπει να ξέρεις:

Δες και αυτό: Τι είναι το σαλικυλικό οξύ και πώς μπορεί να επωφεληθεί το δέρμα σου από αυτό;

Το λάδι Rosehip είναι μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών και διατηρεί το δέρμα εύπλαστο. "Περιέχει μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι τοκοφερόλες και τα καροτενοειδή, που βοηθούν στην προστασία από το καθημερινό στρες", λέει η δερματολόγος με έδρα το Los Angeles, Rachael Cayce. "Επίσης, περιέχει άφθονη ποσότητα λινολεϊκού οξέος, που εξουδετερώνει την ακμή".

H Renée Rouleau, αισθητικός που έχει συνεργαστεί με τους Demi Lovato, Emmy Rossum και Emma Roberts, προσθέτει ότι το εν λόγω συστατικό είναι γεμάτο με βιταμίνη Α και βιταμίνη C, οι οποίες "προάγουν τη νεανική, εύπλαστη εμφάνιση". Η ίδια προσθέτει πως, "είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιώ σε πολλά από τα προϊόντα μου επειδή είναι πολύ ευχάριστο για πολλούς τύπους δέρματος".

Δες και αυτό: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις έλαια στο πρόσωπο σου

Ένα άλλο πλεονέκτημα του συστατικού, σύμφωνα με τον δερματολόγο και ιδρυτή της Epionce, Carl Thornfeldt, είναι ότι προωθεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που "βελτιώνει την όψη του δέρματος".

Εκτός αυτών, σύμφωνα με την Rouleau, "το λάδι rosehip κλείνει γρήγορα τις ρωγμές από τα ξηρά κλίματα και τα σκληρά προϊόντα ακμής, έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να επιστρέψει σε μια κατάσταση πιο άνετης αίσθησης."

Η Rouleau λέει ότι πρέπει να εφαρμόσεις το λάδι αυτό σε συνδυασμό με ένα άλλο προϊόν, και όχι μόνο του. "Το δέρμα επωφελείται από μια ποικιλία στα συστατικά, και όχι στην εφαρμογή μόνο ενός", εξηγεί. "Όπως και με τα τρόφιμα, θα πάρεις περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση μιας σαλάτας γεμάτης με πολλά διαφορετικά είδη, από ό, τι αν φας ένα σκέτο μαρούλι."

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το λάδι αυτό είναι ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας σου. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, είναι καλύτερο να κάνεις μασάζ με το λάδι αφού πρώτα έχεις εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα, ενώ αν έχεις κανονική ή μεικτή επιδερμίδα θα πρέπει να το εφαρμόσεις στο δέρμα σου χωρίς να κάνεις μασάζ.

Αυτό το είδες; 5 μυστικά για ακόμη πιο φρέσκο, καθαρό και λαμπερό δέρμα