Πώς να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα σου

23.11.2018
Πώς να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα σου
Η μέθοδος που θα απομακρύνει τον ενοχλητικό εχθρό του δέρματος σου

Αναμφίβολα, ένας από τους πιο ενοχλητικούς εχθρούς του δέρματος, εκτός από τα σπυράκια, είναι τα μαύρα στίγματα. Τα στίγματα μάλιστα, δεν είναι κάτι διαφορετικό από κανονικά σπυράκια που δεν έχουν δέρμα να τα καλύπτει. Όταν ένας πόρος στο δέρμα διευρύνεται, γεμίζει με βακτήρια, σμήγμα και νεκρά κύτταρα του δέρματος, και το αποτέλεσμα είναι τα ενοχλητικά αυτά μαύρα σημαδάκια που βλέπεις στην επιδερμίδα σου.

Δες και αυτό: 5 μυστικά για ακόμη πιο φρέσκο, καθαρό και λαμπερό δέρμα

Σημαντικότερο ρόλο στην εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων παίζει η υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Το σώμα παράγει με φυσικό τρόπο το σμήγμα, το οποίο εκκτίνεται από τους πόρους, για να λιπαίνει το δέρμα και τα μαλλιά. Όμως, μερικές φορές το σμήγμα μπορεί να παγιδευτεί στον πόρο, και συσσωρεύεται εκεί μαζί με βακτήρια και τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Παρ'όλο που μπορεί να υποκύπτεις στον πειρασμό να ζουλάς τα μαύρα στίγματα για να τα ξεφορτωθείς, αυτός δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος να τα απομακρύνεις. Δυστυχώς, δε μπορείς να τα κάνεις να εξαφανιστούν για πάντα από την επιδερμίδα σου, αλλά αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει είναι να κάνεις σωστό καθαρισμό καθημερινά και πιο εντατικά μια φορά την εβδομάδα. Αν το πρόσωπο και οι πόροι σου είναι καθαροί, δεν θα μαζευτεί υλικό μέσα τους δεν θα οξειδωθεί, δεν θα μαυρίσει και δεν θα έχεις μαύρα στίγματα. Τι μπορείς όμως να κάνεις με τα "μαυράκια" που ήδη έχεις;

Αυτό το είδες; Σπυράκια στους γλουτούς; Αποχαιρέτησε τα εύκολα και γρήγορα

Ο καλύτερος σου σύμμαχος σε αυτήν την περίπτωση είναι η μαγειρική σόδα. Ανάμειξε μια κουταλιά μαγειρική σόδα με νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή πάστα και βάλτε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σου για 7 λεπτά (για να ανοίξουν οι πόροι). Πέρασε την πάστα στα σημεία που έχεις μαυράκια και κάνε πολύ απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου για ένα λεπτό. Περίμενε για 10 λεπτά, και θα δεις ότι η μαγειρική σόδα θα απολεπίσει και θα αφαιρέσει το προϊόν από τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα σου πεντακάθαρο. Τελείωσε με λίγο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και επανάλαβε μια φορά την εβδομάδα ή όποτε χρειάζεται.

Δες και αυτό: Τα αρχαία τελετουργικά ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις