Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Δες γιατί και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

14.06.2019
Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Δες γιατί και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις
Τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό

Δες και αυτό: Μαύροι κύκλοι: 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να τους βλέπεις κάτω από τα μάτια σου

Τι σημαίνει ξηρό δέρμα;
Το ξηρό δέρμα μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά "πρόσωπα".Συνήθως, μπορεί να υπάρχει πολλή ερυθρότητα και ερεθισμός στο δέρμα. Αν αισθάνεσαι το δέρμα σου ιδιαίτερα ξηρό μετά το πλύσιμο του προσώπου σου, έτσι μπορείς να καταλάβεις ότι το καθαριστικό σου σε "στεγνώνει". Αν πλένεις το δέρμα σου και αισθάνεσαι σφίξιμο στο πρόσωπό σου, ξέρεις ότι έχεις ξηρό δέρμα.

Τι προκαλεί το ξηρό δέρμα;
Πιθανότατα δεν ενυδατώνεσαι αρκετά. Μπορεί να χρησιμοποιείς μια λοσιόν που κάθεται στο πάνω μέρος του δέρματος σου και δεν διεισδύει κάτω από την επιφάνεια. Οι οροί είναι σημαντικοί σύμμαχοι σου και πιο συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ θα σε βοηθήσει να μην στεγνώνεις και να μην φράζεις τους πόρους σου.

Ποια συστατικά θα πρέπει να αποφύγεις;
Το γλυκολικό οξύ είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις.

Υπάρχει ένα βήμα στην περιποίηση του δέρματος σου που πρέπει να παραλείψεις;
Αν έχεις ξηρό δέρμα, μπορείς να παραλείψεις τελείως το toner, γιατί σίγουρα θα σε στεγνώσει ακόμα περισσότερο.Το toner περιέχει μερικές φορές γλυκολικό οξύ, ή γενικώς αλκοόλ, και αυτά είναι συστατικά που μπορούν να στεγνώσουν την επιφάνεια του δέρματός σου ακόμα περισσότερο.

Αυτό το είδες; Hangover: 8 συμβουλές για να ξανακάνεις καινούργιο το δέρμα του προσώπου σου μετά από μια τρελή νύχτα

Τι γίνεται με την απολέπιση;
Η απολέπιση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως νιφάδες ή θαμπάδα ίσως θα πρέπει να κάνεις απολέπιση μέχρι δύο φορές την εβδομάδα. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό και κόκκινες κηλίδες ή καφέ κηλίδες σε όλο το πρόσωπο. Η απολέπιση δημιουργεί επίσης ένα πολύ τοξικό περιβάλλον στην επιφάνεια του δέρματός σου, που μπορεί να οδηγήσει σε "ξέσπασμα" ακμής αν είσαι επιρρεπής σε αυτήν.