Τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ξέρεις για την υγεία της επιδερμίδας σου

08.04.2019
Τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ξέρεις για την υγεία της επιδερμίδας σου
Η απόλυτη γκουρού περιποίησης της επιδερμίδας μοιράζεται τις πολύτιμες συμβουλές της

Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα ξοδεύεις στην περιποίηση σου, το δέρμα σου μεγαλώνει και αλλοιώνεται. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι αναπόφευκτες και, χωρίς αμφιβολία, πρέπει να γιορτάζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις το δέρμα σου να διατηρηθεί στην καλύτερη του μορφή.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να κάνεις απολέπιση; Διάβασε αυτό πρώτα!

Η γκουρού της περιποίησης Dr. Barbara Sturm μοιράζεται τις σημαντικότερες συμβουλές της για τη φλεγμονή και την πρόωρη γήρανση:

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της φλεγμονής του δέρματος;
"Οι κύριες αιτίες της φλεγμονής του δέρματος είναι η έκθεση στον ήλιο και η ακτινοβολία από την οθόνη του υπολογιστή, τα ερεθιστικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, τα φλεγμονώδη τρόφιμα, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η έκθεση στη γύρη και η ρύπανση".

Ποια είναι η νούμερο ένα συμβουλή για την πρόληψη της γήρανσης;
"Ενυδατώσου και θρέψε την επιδερμίδα για να μειώσεις τη φλεγμονή"

Αυτό το είδες; Μπορούν τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ να αντικαταστήσουν το καθαριστικό προσώπου;

Πώς μπορούν τα προϊόντα και οι θεραπείες να μειώσουν τη φλεγμονή και τη γήρανση;
"Οι σημαντικότεροι σύμμαχοι σου είναι τα προϊόντα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, άλφα-λινολενικό οξύ και αντιοξειδωτικά, τα φυτικά αντιφλεγμονώδη, ένας ορός με υαλουρονικό και τα συμπληρώματα".

Ποια αντιφλεγμονώδη τρόφιμα προωθούν την υγεία του δέρματος;
"Οι ντομάτες, το αβοκάντο, ο κουρκουμάς, οι πιπεριές, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ο σολομός, το ελαιόλαδο, τα μούρα, τα σταφύλια, η μαύρη σοκολάτα, τα κεράσια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Από την άλλη, καλό θα είναι να αποφύγεις τα τηγανητά τρόφιμα, τη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα κρέατα, το φυτικό έλαιο και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες."

Πότε πρέπει μια γυναίκα να ξεκινήσει τη φροντίδα και τη χρήση αντιγηραντικών προϊόντων;
"Η αντιγήρανση επιτυγχάνεται με συστατικά που τρέφουν, ενυδατώνουν, προστατεύουν και μειώνουν τη φλεγμονή. Δεν υπάρχει ηλικία στην οποία αυτό δεν είναι μια σωστή προσέγγιση. Η κρέμα ματιών είναι σημαντική από την ηλικία των 25 ετών, καθώς βοηθά στην προστασία από τις λεπτές γραμμές, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. "

Διάβασε επίσης: Rosie Huntington-Whiteley: Τι έβγαλε από τη διατροφή της για να βελτιώσει την επιδερμίδα της;