Εσύ χρησιμοποιείς αυτό το αντιγηραντικό συστατικό;

05.04.2019
Εσύ χρησιμοποιείς αυτό το αντιγηραντικό συστατικό;
Το συστατικό-κλειδί που μπορεί να σώσει την επιδερμίδα σου

Η ρετινόλη είναι ένα από τα λίγα συστατικά που είναι πραγματικά αντιγηραντικά. Αν προστεθεί στην ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σου από νωρίς, μπορεί να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Αυτό το ισχυρό συστατικό είναι επίσης ιδανικό για όσες υποφέρουν από "σπασίματα", ανομοιόμορφο και θαμπό δέρμα, και κηλίδες.

Δες επίσης: Κοντεύεις τα 40; Να τι θέλει να σου πει ο δερματολόγος σου!

Η ρετινόλη είναι μια συμπυκνωμένη μορφή βιταμίνης Α, η οποία χρησιμοποιείται για την αύξηση του κύκλου των κυττάρων του δέρματος, ενισχύει τα αντιοξειδωτικά του δέρματος, δημιουργεί υγιέστερα κύτταρα, βελτιώνει την επιδερμίδα και την υφή της και μειώνει την εμφάνιση των πόρων και των ρυτίδων. Με λίγα λόγια, είναι πραγματικά ένα συστατικό που σου χαρίζει καλύτερο δέρμα αμέσως, καθώς και με την πάροδο του χρόνου.

Ενώ πολλές μορφές ρετινόλης είναι διαθέσιμες μόνο με ιατρική συνταγή, υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αυτό το αντιγηραντικό συστατικό που μπορούν να αγοραστούν αμέσως.

Αυτό το είδες; Η καλύτερη ώρα να κάνεις καθαρισμό προσώπου δεν είναι αυτή που νόμιζες

Εάν δεν χρησιμοποιείς τη ρετινόλη σε εβδομαδιαία βάση, η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε. Ακόμη και εκείνες με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τη σωστή χρήση ρετινόλης: επίλεξε ένα προϊόν που περιλαμβάνει ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και η αλόη βέρα.

Με τη ρετινόλη, θα πρέπει να ξεκινήσεις σταδιακά: Εφάρμοσε την κάθε τρίτη ημέρα τη νύχτα, και στη συνέχεια αύξησε την εφαρμοφή της σε νύχτα παρά νύχτα. Από ένα σημείο και έπειτα, εφάρμοσε την κάθε βράδυ. Πολύ σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού κάθε πρωί, καθώς η ρετινόλη μπορεί να αυξήσει την φωτοευαισθησία του δέρματος σου. Μην χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διάβασε επίσης: Rosie Huntington-Whiteley: Τι έβγαλε από τη διατροφή της για να βελτιώσει την επιδερμίδα της;