Πώς να σπάσεις τα σπυράκια σου με το σωστό τρόπο - Ναι, υπάρχει τέτοιος!

20.04.2019
Πώς να σπάσεις τα σπυράκια σου με το σωστό τρόπο - Ναι, υπάρχει τέτοιος!
Τέσσερα σημαντικά βήματα για να αποτρέψεις τις μολύνσεις και τα σημάδια

Η αλήθεια είναι πώς από τις πρώτες συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά, είναι πως δεν πρέπει να σπάμε τα σπυράκια μας.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να κάνεις απολέπιση; Διάβασε αυτό πρώτα!

Μερικές φορές όμως, αυτό είναι σχεδόν αναπόφευκτο και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα σπάσεις τουλάχιστον με έναν ασφαλή τρόπο, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τη ζημιά που θα προκληθεί στο δέρμα σου.

Διάβασε παρακάτω ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σπας τα σπυράκια σου:

Βήμα 1: Ζέστανε το δέρμα

Για να μην "τρυπήσεις" το δέρμα σου όταν το πιέζεις, πρέπει να ανοίξεις τους πόρους. Και αυτό μπορείς να το καταφέρεις ζεσταίνοντας το δέρμα σου. Πήγαινε στο ντους ή ακόμα καλύτερα να κάνε ατμόλουτρο για το πρόσωπο σου βάζοντας ζεστό νερό σε ένα μπολ. Στη συνέχεια κράτησε το κεφάλι σου πάνω από τους ατμούς και βάλε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου έτσι ώστε οι ατμοί να παραμείνουν. Μείνε εκεί για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι πόροι.

Αυτό το είδες; Έχεις έντονους πόρους στο πρόσωπο; 3 τρόποι για να λύσεις το πρόβλημά σου

Βήμα 2: Διώξε τα βακτήρια

Πλύνε καλά τα χέρια σου έτσι ώστε να μην έχεις πολλά βακτήρια στο δέρμα, που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

Βήμα 3: Πίεσε το σωστά

Χρησιμοποίησε ένα χαρτί σαν περιτύλιγμα γύρω από τα δάχτυλά σου για την περαιτέρω προστασία του δέρματος από τα βακτηρίδια. Μόλις χρειαστεί να το πιέσεις, σιγουρέψου ότι το κάνεις με μικρή απόσταση από τον πυρήνα. Μην χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου, γιατί μπορεί να ανοίξεις τρύπες στο δέρμα και να προκαλέσεις αιμορραγία, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα σημάδια στο δέρμα.

Δες επίσης: Τα μυστικά περιποίησης των μοντέλων που δε γνώριζες μέχρι τώρα!

Βήμα 4: Η τελική ετοιμασία

Σκέψου το σπασμένο σπυράκι ως τραύμα που πρέπει να απολυμανθεί. Είναι καλό να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν όπως το toner που καταπραΰνει αλλά και απολυμαίνει, ή οποίοδήποτε καθαριστικό προσώπου που κάνει καλό στα σπυράκια, ή ένα νεράκι micellair για να το πλύνεις και να αποτρέψεις τον ερεθισμό του δέρματος.