Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε serum, booster, essence και lotion;

24.04.2019
Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε serum, booster, essence και lotion;
Τα προϊόντα που θα "σώσουν" το δέρμα σου

Αν έχεις ξεκινήσει σιγά-σιγά να μπαίνεις στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης, θα έχεις ακούσει για κάποια προϊόντα τα οποία μάλλον δεν είσαι σίγουρη σε τι ωφελούν και αν πρέπει να τα βάλεις και εσύ στη ρουτίνα σου. Serum, booster, essence και lotion: Τι είναι το καθένα από αυτά και σε πώς ακριβώς βοηθάνε το δέρμα σου;

Δες και αυτό: 4 σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνεις στην εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας

Το καθένα από αυτά τα προϊόντα "βγήκαν" στην αγορά για να ικανοποιήσουν το όλο και μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών που θέλουν πιο εξειδικευμένα προϊόντα, που να ταιριάζει με το δικό τους δέρμα και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, από τη στιγμή που όλο και περισσότερες γυναίκες διαβάζουν ή βλέπουν πληροφορίες για την ομορφιά online και έχουν μεγαλύτερη άποψη για το τι χρειάζεται το δέρμα τους. Όλο αυτό ξεκίνησε από την Κορέα, με τη λογική του 10+ προϊόντων, όπου πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με την εποχή και το περιβάλλον που ζουν.

Σκέψου το serum ως μια βάση με ενισχυτική δράση, που πρέπει να χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό, μετά τη λοσιόν ή το εκχύλισμα (essence). Υπάρχουν serum για διάφορες ανάγκες, όπως ακμή, τραχύ δέρμα, για έλλειψη φωτεινότητας, ενυδατικά, ή ρυτίδες. Πολλά καλύπτουν αρκετές από αυτές τις ανάγκες σε ένα μπουκάλι.

Αυτό το είδες; Εσύ χρησιμοποιείς αυτό το αντιγηραντικό συστατικό;

Το booster είναι αυτό που χρησιμοποιείται ως boost, δηλαδή ώς «ώθηση» μιας ιδιότητας που έχει ανάγκη το δέρμα για μια δεδομένη και περιορισμένη στιγμή, πχ για μια μέρα ή ένα μήνα. Έχει και αυτό ενισχυτική δράση, πάλι αυτό μπορεί να είναι ακμή, τραχύ δέρμα κλπ. Μπαίνει συνήθως μέσα στην ενυδατική κρέμα, αλλά μπορεί να μπει παντού στην πραγματικότητα, ακόμη και μαζί με το σέρουμ. Μένει πάνω στην επιφάνεια της επιδερμίδας και το προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις πχ ήλιος, καιρός.

Tη λοσιόν ίσως τη ξέρεις ήδη από τη μαμά σου, που μάλλον τη χρησιμοποιούσε κυρίως ως δεύτερο βήμα μετά τον καθαρισμό με γαλάκτωμα, για να καθαρίσει ακόμη πιο βαθιά το δέρμα με σκοπό να μπει στη συνέχεια η ενυδατική. Τώρα που ο καθαρισμός γίνεται συνήθως με νερό, οι λοσιόν έχουν άλλες ιδιότητες, όπως τη βοήθεια στην ακμή, την έλλειψη φωτεινότητας, ενώ μπορεί να έχουν επίσης και βιταμίνη C. Είναι οι πιο αραιές σε υφή, και τώρα μπαίνουν ταμποναριστά αντί με βαμβάκι.

Στην κορεάτικη λογική, μετά τις λοσιόν μπαίνει το essence (εκχύλισμα), το οποίο στην ουσία είναι ένα πιο αραιό σέρουμ, και μπαίνει πριν το σέρουμ. Είναι κυρίως ενυδατικό.

Δες επίσης: Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Φτιάξε αυτή τη μάσκα προσώπου για να σωθείς

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το ποιο από τα παραπάνω θα χρησιμοποιήσεις, αλλά πιο σημαντικό είναι η περιεκτικότητα, η συσκευασία, το δέρμα σου. Εάν έχεις μια συγκεκριμένη ανάγκη για ένα διάστημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενίσχυση ενυδάτωσης πριν την ενυδατική κρέμα, κι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα essence.