Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το microblading

25.04.2019
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το microblading
Θέλεις μια πιο μόνιμη λύση για τα φρύδια σου; Τη βρήκες!

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων και υπηρεσιών φρυδιών που έχουμε στη διάθεσή μας για να αποκτήσουμε πλούσια και χοντρά φρύδια. Αλλά μία θεραπεία εμφανίστηκε τελευταία και φαίνεται πως είναι παντού: το microblading, η διαδικασία του τατουάζ των μικροσκοπικών τριχών του φρυδιού με μια βελόνα.

Η celebrity makeup artist και ειδικός φρυδιών Piret Aava μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν την ημι-μόνιμη λύση.

Αυτό το είδες; Όσα πρέπει να ξέρεις για την προσθετική χειλιών

Η διαδικασία

Το Microblading είναι μια ημι-μόνιμη τεχνική τατουάζ που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση των πιο γεμάτων φρυδιών. "Με αυτή τη μέθοδο μπορώ να δημιουργήσω σχεδόν κάθε τύπο εμφάνισης: από ένα πολύ φυσικό φινίρισμα μέχρι ένα πιο 'τολμηρό' φρύδι», λέει η Aava. Αρχικά, συμβουλεύει τους πελάτες για το καλύτερο σχήμα φρύδιου για το πρόσωπό τους και επιλέγει ένα χρώμα που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των τριχών και της επιδερμίδα τους. Η περιοχή του φρυδιού καθαρίζεται και απαλύνεται για τη θεραπεία. Αντί να χρησιμοποιήσει μια μηχανή τατουάζ, χρησιμοποιεί ένα μικρό φορητό εργαλείο. Τέλος, εφαρμόζει μια αλοιφή για να βοηθήσει με τη διαδικασία επούλωσης.

Όλα αυτά μπορούν να διαρκέσουν από 30 έως και 40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο γεμάτα θέλεις να φαίνονται τα φρύδια σου. Οι πελάτισσες ενθαρρύνονται να προγραμματίσουν ένα επόμενο ραντεβού τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά για να σιγουρευτούν ότι είναι ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα ή αν χρειάζονται κάτι περισσότερο. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από ένα έως τρία χρόνια, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (η μελάνη εξασθενεί ταχύτερα στο λιπαρό δέρμα), τα προϊόντα και τον τρόπο ζωής. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας και την τοποθεσία του τεχνικού.

Δες επίσης: Τριχόπτωση; Μην τα χάνεις!

Παρενέργειες

Όταν πηγαίνετε σε μια αξιόπιστη και έμπειρη τεχνικό, λογικά δεν θα υπάρξουν σημαντικές παρενέργειες. Η Aava λέει ότι η μόλυνση είναι δυνατή αν δεν ακολουθήσεις τις κατάλληλες διαδικασίες φροντίδας.

Μια κοινή παρερμηνεία είναι ότι κάθε καλλιτέχνης microblading είναι ο ίδιος. Προειδοποιεί ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν μόνο μια διήμερη σειρά μαθημάτων για να πάρουν την πιστοποίηση. "Εγώ προσωπικά φροντίζω να πηγαίνω σε συνέδρια κάθε χρόνο για να βεβαιωθώ ότι χρησιμοποιώ τις τελευταίες τεχνολογίες και τεχνικές", λέει. Πριν από το ραντεβού σου, δες τις πιστοποιήσεις, δες εικόνες από πριν και μετά, και επίλεξε το που θα πας προσεκτικά.

Διάβασε και αυτό: 4 σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνεις στην εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας

Φροντίδα

Το πιο σημαντικό προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσεις μετά τη διαδικασία αυτή είναι το αντηλιακό. Όπως και με τα κανονικά τατουάζ, τα αντηλιακά βοηθούν στην επέκταση της μακροζωίας των φρυδιών σου και αποτρέπουν το ξεθώριασμα από τον ήλιο.

Λέει επίσης να μείνεις μακριά από οποιαδήποτε προϊόντα με ρετινόλη περίπου μια εβδομάδα πριν από το ραντεβού και 30 ημέρες μετά, καθώς τα συστατικά αυτά μπορούν να προκαλέσουν την πρόωρη πήξη των χρωστικών ουσιών. Μην βρέχεις τα φρύδια σου για μια εβδομάδα ή δύο κατά τη διάρκεια της επούλωσης και μην χρησιμοποιήσεις μακιγιάζ στην περιοχή για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μόλις το δέρμα θεραπευτεί τελείως, λέει ότι είναι εντάξει να επιστρέψεις στην κανονική ρουτίνα περιποίησης και μακιγιάζ.