Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για το καλοκαίρι

06.06.2019
Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για το καλοκαίρι
Τα προϊόντα που πρέπει να συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα για τους επόμενους μήνες

Ο ήλιος είναι ζεστός, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αρκετά και έχεις ήδη αρχίσει να βγάζεις φουσκάλες από αυτά τα σανδάλια σου.

Δες και αυτό: Ραγάδες. Τελικά, μπορείς να τις διώξεις;

Για να αισθανθείς λίγο πιο άνετα καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνεται, θα πρέπει να αλλάξεις την προσέγγισή σου στην περιποίηση της επιδερμίδας όταν πρόκειται για το σώμα σου.

Αυτά είναι τα εύκολα πράγματα που μπορείς να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου:

Ένα καλό απολεπιστικό
Αυτά τα μικρά γρομπαλάκια στους γλουτούς και το πίσω μέρος των χεριών σου δεν είναι σπυράκια, τσιμπήματα από κουνούπια, αλλά μικρές σφαίρες κερατίνης που συμβάλλουν σε μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που ονομάζεται Θυλική υπερκεράτωση. Μπορείς να απαλλαγείς από αυτά - και να αποτρέψεις τη δημιουργία νέων - με απολέπιση. Ακόμη και αν δεν έχεις την πάθηση αυτή, η απολέπιση είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα, έτσι ώστε οι ενυδατικές κρέμες να μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα σου.

Διάβασε επίσης: 6 ανέξοδα beauty tips που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα!

Προϊόντα έντονης περιποίησης
Μην επκεντρώνεσαι μόνο στο δέρμα του προσώπου σου, και φρόντισε και το σώμα σου. Επειδή τα σκληρότερα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας συχνά βρίσκονται σε ορούς, δοκίμασε έναν ορό για το σώμα σου. Επειδή το δέρμα στο σώμα είναι παχύτερο από το δέρμα στο πρόσωπό σου, οι οροί που είναι κατασκευασμένοι για το σώμα είναι λίγο πιο ισχυροί από εκείνος που είναι μόνο για το πρόσωπο.

Ένα λάδι που ενισχύει τη λάμψη
Κράτησε ένα μπουκάλι λαδιού μέσα ή ακριβώς δίπλα από το ντους και χρησιμοποίησε το σε φρέσκο, καθαρισμένο (αλλά όχι ξηρό) δέρμα. Η εφαρμογή του σε ζεστό, υγρό δέρμα θα το βοηθήσει να διεισδύσει, με τον ίδιο τρόπο που ο ατμός "ανοίγει" τους πόρους.

Αυτό το είδες; Τα σημαντικότερα tips για αποτρίχωση με ξυραφάκι

Ένα καλό αντηλιακό
Μπορεί να μην μπορείς να περάσεις την κάθε σου μέρα στην παραλία, αλλά για χάρη του δέρματός σου, θα πρέπει να προσποιθείς ότι το κάνεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό. Δοκίμασε ένα "αθλητικό", επειδή αυτές οι φόρμουλες είναι διαμορφωμένες για να λειτουργούν στο νερό.