Μεσοθεραπεία: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

12.06.2019
Μεσοθεραπεία: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Σου λύνουμε όλες τις απορίες για το νέο trend ενέσιμης ενυδατικής θεραπείας

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες ενυδάτωσης με πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πρόσωπο.

Αυτό το είδες; Λάμψη στην επιδερμίδα: 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις για να την κερδίσεις ξανά

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν:

Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία προκαλείται ένας μικροσκοποικός τραυμαστισμός, σε επίπεδο που φυσικά δεν είναι ορατός, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να «χτίσει» σε αυτό το σημείο κολλαγόνο και ιννώδη ιστό. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα δείχνει φανερά αναζωογονημένο και αισθητά πιο απαλό.

Πώς γίνεται;
Kάθε θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά απο εγχύσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, μιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα.

Δες και αυτό: Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για το καλοκαίρι

Κάθε πότε γίνεται;
Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρείς αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 εως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 εως 4 μήνες. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ακόμα και καλοκαίρι, αρκεί να ακολουθεί έπειτα η σωστή αντηλιακή προστασία.

Πονάει; Αφήνει σημάδια;
Όχι. Πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπο αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι, μειώνεται η ενόχληση κατά ένα 80%. Επειδή πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας σε κάποια σημεία μικρού μώλωπα. Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Διάβασε επίσης: 5 διάσημα μοντέλα μοιράζονται τα μυστικά ομορφιάς τους

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Αυτό που κερδίζεις με κάθε εφαρμογή είναι όλο και κάτι περισσότερο σε ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνεις κάτι και απο τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχεις σαν όπλο σου την μεσοθεραπεία στο τέλος θα βγεις κερδισμένη, εσύ και το δέρμα σου.

Για ποιες ηλικίες είναι;
Αφορά όλες τις ηλικίες, ανάλογα με το πότε θα αποφασίσει μια γυναίκα να μπει στη διαδικασία να φροντίσει λίγο περισσότερο τον εαυτό της, μπαίνοντας παράλληλα στον κλάδο των ενέσιμων θεραπειών.