Να γιατί πρέπει να αλλάξεις ενυδατική κρέμα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι

13.06.2019
Να γιατί πρέπει να αλλάξεις ενυδατική κρέμα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι
Η αισθητικός των celebrities μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την ενυδάτωση το καλοκαίρι

Μπορείς να το αισθανθείς στις θερμοκρασίες που ανεβαίνουν, τα αμάνικα tops που αντικαθιστούν τα μακριά παλτά και τα δροσιστικά ποτά σε κάθε μπαρ που επισκέπτεσαι. Το καλοκαίρι είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

Αυτό το είδες; Ζεστό ή κρύο νερό; Τα οφέλη των δύο θερμοκρασιών στο σώμα και το δέρμα σου

Δυστυχώς όμως, αυτή η εποχιακή αλλαγή συχνά συνοδεύεται από αύξηση λιπαρότητας και άφθονο ιδρώτα. Σε αντίθεση με το χειμώνα, όταν προσπαθούσες να φροντίσεις το δέρμα σου με υπερ-ενυδατικές κρέμες, η ρουτίνα καλοκαιρινής φροντίδας του δέρματος απαιτεί μόνο ελαφριά πράγματα.

Δες επίσης: Όλη η αλήθεια για το μηλόξυδο και την επιδερμίδα σου

"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται υγρασία στο δέρμα και ότι η όσμωση δεν συμβαίνει όπως συμβαίνει κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες. Ως εκ τούτου, το δέρμα δεν απαιτεί τόσο τοπική παρέμβαση από μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Εάν χρησιμοποιείς μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα, τότε είναι πιο πιθανό να αισθάνεσαι σαν να 'κάθεται' στο δέρμα", λέει η αισθητικός Renée Rouleau.

Διάβασε και αυτό: Πώς να μειώσεις έξυπνα τις ρυτίδες

"Μια τζελ ενυδατική με βάση το νερό είναι καλύτερη για τους τύπους δέρματος που απαιτούν νερό αντί για έλαιο. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται νερό, αλλά οι ξηροί τύποι δέρματος απαιτούν ενυδατικές κρέμες με έλαιο. Οι ενυδατικές αποτελούνται από μαλακτικά και ενυδατικά, ή υγραντικά. Τα μαλακτικά διατηρούν την υγρασία στο δέρμα και οι ενυδατικοί παράγοντες προσελκύουν νερό στο δέρμα. Όλες οι ενυδατικές περιέχουν ένα μείγμα και των δύο, αλλά το ποσοστό του καθενός μπορεί να ποικίλει. Αν έχεις λιπαρό ή μεικτό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξεις μια ελαφρύτερη ενυδατική που περιέχει περισσότερα υγραντικά και λιγότερα μαλακτικά. Εάν δεν παράγεις λιπαρότητα, τότε χρειάζεσαι μια πλουσιότερη κρέμα που θα λειτουργήσει ως σφράγιση και θα προστατεύσει το δέρμα από την απώλεια νερού."